DUGOOČEKIVANA PREMIJERA

IKONA U NOVOM RUHU: Corvette C8 ima središnje postavljen 6,2-litreni atmosferski motor od 502 KS, a prodavat će se za manje od 60 tisuća dolara!

 
 GM

Noćas je General Motors napokon predstavio tako dugoočekivani Corvette C8. Riječ je o novoj generaciji koja u potpunosti mijenja "pravila igre", barem kada su u pitanju Corvette modeli. Naime, glavna novost je središnje postavljeni 6,2-litreni V8 motor sa 497 KS, odnosno 502 KS uz Z51 Performance paket. Kao što možete vidjeti prema ovim brojkama, u GM-u su odlučili igrati "svoju igru", pa tako nema downsizinga, a ovo je ujedno i jedini atmosferski V8 u ovom segmentu. Treba spomenuti kako ubrzanje do 96 km/h (60 mp/h) traje manje od 3 sekunde, što je impresivan rezultat!

Foto: GM

Što se tiče samog dizajna, tim koji je osmilio nove linije imao je potpunu slobodu. Rezultat je automobil koji budi emocije, ali i dvojne komentare. Na prednjem dijelu ističu se agresivno dizajnirani odbojnik i LED svjetla sa karakterističnim potpisom, dok pogled na stražnji kraj otkriva masivne nastavke ispušnog sustava i fiksni spojler.

Unutrašnjost je modernizirana u skladu s trendovima, pa se tako ispred vozača nalazi 12-inčni digitalni zaslon. Upravljač je dobio novi, neobičan izgled, a na središnjem dijelu ističe se zaslon osjetljiv na dodir ali i element na kojem se nalazi nemali broj prekidača. Otvori za klimu sakriveni su ispod zaslona, a sve je podređeno vozaču.

Na svjetskoj premijeri u Kaliforniji čelni ljudi marke otkrili su kako će početna cijena za Corvette C8 Stingray biti manja od 60 tisuća dolara! Tu informaciju okupljeni mediji i kupci dočekali su s oduševljenjem, a kada uzmemo u obzir cijene direktrnih konkurenata koji su i dvostruko skuplji, treba priznat kako je omjer uloženog i dobivenog odličan. Naravno, ovdje govorimo o američkom tržištu, budući da će kod nas porezi i trošarine (nažalost) ovu cijenu "korigirati"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 07:01