LA AUTO SHOW

Video: Hyundai SEVEN je koncept električnog SUV-a s autonomnim mogućnostima kao najava Ioniqa 7

Očekujemo ublaživanje futurističkih elemenata za proizvodnju, a EV će se pridružiti rastućem segmentu električnih SUV-ova

2021 Hyundai SEVEN Concept

 Hyundai

Danas je Hyundai na Los Angeles Auto Showu predstavio svoj koncept SEVEN koji predstavlja pretpregled budući serijskog SUV srednje veličine SUEV-a Ioniqa 7. Dvije su ključne stvari za koje se koncept SEVEN zalaže – električna mobilnost i futuristički stil s unutrašnjošću nalik dnevnoj sobi.

image

2021 Hyundai SEVEN Concept

Hyundai

'Koncept SEVEN pokazuje Hyundaijevu kreativnu viziju i napredni tehnološki razvoj za našu budućnost elektrificirane mobilnosti. Njegov inovativni unutarnji prostor, ekološki prihvatljiv pogonski sklop i vrhunske tehnologije za sigurnost i udobnost otkrivaju uzbudljivu budućnost za kupce Hyundaijevih vozila', izjavio je Jose Muñoz, predsjednik i izvršni direktor Hyundaija Sjeverne Amerike.

image

2021 Hyundai SEVEN Concept

Hyundai

Koncept koristi Hyundaijevu Electric-Global Modular platformu (E-GMP), a kompanija cilja na domet veći od 483 kilometara i punjenje od 350 kW, što bi mu trebalo omogućiti 80% baterije za samo dvadesetak minuta.

image

2021 Hyundai SEVEN Concept

Hyundai

Međutim, ono što je posebno zanimljivo je unutrašnjost. Kotači su gurnuti što je moguće dalje, nudeći međuosovinski razmak od 3,2 metra i mnogo unutarnjeg prostora za udobnost. U korist toga, tradicionalni redovi sjedala su odbačeni kako biste mogli sjediti u okretnim sjedalima ili kauču. Konzola 'Universal Island' dizajnirana je da sadrži stvari poput mini hladnjaka i pretinca za obuću. Umjesto krova, Hyundai se odlučio za panoramski OLED zaslon koji prikazuje razne sadržaje i može promijeniti atmosferu interijera.

image

2021 Hyundai SEVEN Concept

Hyundai

Vozačevo sjedalo, za koje smo već naveli da je okretno, može se uvlačiti kada se ne koristi. To se neće koristiti samo kada ste parkirani, jer je koncept SEVEN zamišljen kao autonomni automobil. Kako bi se uistinu stvorio ugođaj dnevne sobe, tanji i kompaktni kokpit sadrži mnoštvo ekrana, a vrata dolaze bez stupova, nudeći odličan pristup kabini, odnosno 'sobi'.

image

2021 Hyundai SEVEN Concept

Hyundai

Sve je završeno ekološki prihvatljivim materijalima poput bio-boje na vanjštini. U unutrašnjosti se koristila mineralna žbuka, bambusovo drvo, tepisi i bio-smola, dok je gotovo sve ostalo izrađeno od recikliranih ili obnovljivih materijala. Zbog svojih antibakterijskih svojstava, Hyundai je u tkanini koristio i bakar, a među opcijama je i higijenski sustav protoka zraka s ventilacijskim otvorima iza stražnjih kotača.

image

2021 Hyundai SEVEN Concept

Hyundai

Potpisna Parametric Pixel svjetla su, uz slijed dobrodošlice pri pokretanju, veoma su prepoznatljiva. Međutim, ovo je samo koncept, dok ćemo za proizvodni Ioniq 7 trebati pričekati 2024. godinu. Očekujemo ublaživanje futurističkih elemenata za proizvodnju, a EV će se pridružiti rastućem segmentu električnih SUV-ova srednje i velike veličine, poput BMW-ovog iX-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:03