E-POTICAJI

Hyundai Ioniq 5: Dizajnerska, ali i tehnološka poslastica s ekološkim potpisom

Prvi model Hyundaijevog električnog branda prostrani je i spektakularno dizajnirani crossover s dosegom od gotovo 500 km
Hyundai Ioniq 5
 Hyundai

Spektakularno dizajniran Ioniq 5 sve je samo ne još jedan običan, suhoparan model kakvih je na tržištu svakog dana sve više. Atraktivni crossover rastegnut na priličnih 464 cm prvi je model novog, samostalnog Hyundaijevog električnog branda „Ioniq“. I prava poslastica za ljubitelje ekologije, odnosno prirode uopće.

image
Hyundai Ioniq 5
Hyundai

Smješten na modularnu platformu E-GMP međuosovinskog razmaka od puna tri metra, u unutrašnjosti nudi jedinstveno iskustvo. Središnja konzola tako se po želji može pomaknuti 14 cm unazad, potpuno ravna podnicu omogućuje nesmetano kretanje, dok su brojni dijelovi poput sjedala, unutarnjih obloga, podnice i naslona za ruke izrađeni od ekološki prihvatljivih materijala poput recikliranih PET boca, prirodne vune i ekološki obrađene kože.

image
Hyundai Ioniq 5
Hyundai

Nimalo obični nisu niti ponuđeni pogonski sustavi. Na izbor se nudi izvedba s elektromotorom straga te ona 4x4, s po jednim elektromotorom zaduženim za pokretanje svake osovine. Također, nudi se i izbor između dvije baterije izdašnog kapaciteta.

Već ona „slabija“ nudi 58 kWh, dok ona raskošnija broji 72,6 kWh. Dobra je stvar da su u oba slučaja osigurane vrhunske performanse i maksimalna brzina od čak 185 km/h. Debelo iznad prosjeka kad je riječ o električnim autima, obično elektronikom zauzdanima na oko 150 km/h.

Vrh ponude predstavlja izvedba s pogonom 4x4 i baterijom od 72,6 kWh, spremna ponuditi 306 KS i 605 Nm i stotku dohvatiti za kratkih 5,2 sekundi. Doseg? Izvrsnih 480 km… Mnogo je tako razloga zašto mnogi jedva čekaju dolazak Ioniqa 5, koji u domaće prodajne salone stiže tijekom ljeta po cijeni od 310.000 kn.

Izdvojeno

Kona Electric nudi se uz poticaje već do 179.990 kn

Najveći interes tijekom predstojeće runde poticaja, barem kad je riječ o Hyundaiju, svakako će pobuditi Kona Electric. Između ostaloga, razlog tome je akcijski popust kojim je cijena atraktivnog gradskog crossovera snižena čak do 30.000 kn.

image
Hyundai Kona Electric
Hyundai

Na takav popust, naime, mogu računati kupci modela prve generacije kojih još uvijek ima na zalihi. Izvedba s baterijom od 64 kWh i elektromotorom od 204 KS uz poticaje tako kreće od razumnih 189.990 kn. Uz novu generaciju nudi se popust od 10.000 kn, te ju je u izvedbi s baterijom od 39,2 kWh moguće nabaviti za 179.990 kn.

image
Hyundai Kona Electric
Hyundai


*Iskazana cijena od 179.990 kuna odnosi se na model Hyundai Kona EV DRIVE_electric 39,2 kWh. Redovna MPC cijena, bez poticaja i eko bonusa, iznosi 259.990 kn.
U izračun cijene uračunati su državni poticaji te Hyundai eko bonus. PDV uključen.
Ostvarenje prava na državne poticaje i isplata istih ovisi isključivo o odluci Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Hyundai Hrvatska d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost za navedeno

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:46