KONVERZIJA

Elektrifikacija se ne događa samo na osobnim autima: Dokaz je ovaj pogrebni Ford Mustang Mach-E

Nova EV mrtvačka kola poznatog britanskog proizvođača mrtvačkih kola Colemana Milnea su Etive, a temeljena su na Ford Mustangu Mach-E

Etive (Ford Mustang Mach-E)

 Coleman Milne

I dok se na Balkanu za mrtvačka kola biraju jurilice poput BMW-a M5, dosta pogrebnih poduzeća bira električne automobile kao bazu. I lako je vidjeti zašto. Mrtvačka vozila obično prelaze samo kratke udaljenosti tako da domet nikada nije problem, a uglađenost, gotovo nečujnost i nedostatak emisija iz ispušnih cijevi EV-a čine ih savršeno prikladnima za tmurne prilike.

image

Etive (Ford Mustang Mach-E)

Coleman Milne

Nova električna mrtvačka kola poznatog britanskog proizvođača mrtvačkih kola Colemana Milnea su Etive, a temeljena su na Ford Mustangu Mach-E. Tvrtka već nudi električna mrtvačka kola temeljena na Teslinom Modelu S, ali sa svojim mišićavim krilima i sužavajućim linijama prozora verzija Mustang je nekako privlačniji, iako to možda zvuči potpuno nebitno kad pričamo o odlasku na posljednji počinak.

image

Etive (Ford Mustang Mach-E)

Coleman Milne

Krovna linija Mach-E-a koja nalikuje coupeu trebala bi izgledati nezgrapno pored konvencionalnog karavana s ravnim krovom, ali zapravo dobro funkcionira na mrtvačkim kolima, stvarajući jasno razdvajanje između suvozačkog odjeljka u kojem sjede vozač i nosači lijesa i paluba straga.

Opcije uključuju vrata prtljažnika s električnim podizanjem, kliznu platformu u punoj veličini, osvijetljene znakove i kliznu platformu za izvlačenje ispod. Obje kreacije crpe iz baterije od 75 kWh koja omogućuje domet do 322 kilometra. Ta je brojka manja od 440 km na standardnom Mach-E-u, ali baterija se može puniti do 115 kW, što znači da se može napuniti u 38 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 02:57