S V10 NA VJEČNI POČINAK

Kad smo već pomislili da smo sve vidjeli: Ovaj BMW M5 je vjerojatno najbrži pogrebni auto na Balkanu

Auto je do središnjeg nosača krova uobičajeni M5 E60, međutim, tada se sve mijenja s nadgradnjom

Pogrebni BMW M5

 Stelios Trantalidis

Prije nekoliko dana predstavili smo Teslu preuređenu u pogrebni auto, a tijekom godina pisali smo o brojnim drugim nesvakidašnjim modelima automobila koji su poslužili za nadgradnju te namjene, poput Maseratija Ghiblija ili Rolls-Roycea Phantoma.

Tradicionalno, Mercedesove limuzine su najčešća baza za nadgradnju u "mrtvačka kola", no što ako pokojnik nije bio ljubitelj Mercedesa već ljutog suparnika BMW-a? Privatnik iz Atene u Grčkoj pobrinuo se da i za takve ponudi adekvatan prijevoz na vječni počinak.

image

Pogrebni BMW M5

Stelios Trantalidis

Fotografije tog neobičnog pogrebnog BMW-a M5 je na ulicama glavnog grčkog grada snimio Stelios Trantalidis koji nam je ustupio fotografije.

Ova je generacija M5 imala i Touring izvedbu, no vjerojatnije je kao baza poslužio sedan sudeći po stražnjim svjetlima.

Auto je do središnjeg nosača krova uobičajeni M5 E60, međutim, tada se sve mijenja s nadgradnjom s povišenim krovom u koju stane standardni kovčeg s pokojnikom.

image

Pogrebni BMW M5

Stelios Trantalidis

Izvedba se čini vrlo kvalitetnom, karoserija ima nove stražnje prozore, kao i veliko treće staklo, stražnji je prevjes produžen, a stražnji branik kao i dva puta po dvije ispušne cijevi su prilagođeni. Tu je dakako i oznaka M5 na petim vratima.

Nema drugih informacija o ovom automobilu osim fotografija, a ako je doista M5 bio baza a ne neki slabiji model s M optikom (po viđenom nemamo razloga za to dovoditi u pitanje), onda je ispod poklopca smješten atmosferski 5,0-litreni S85 V10 M stroj od 507 KS i 520 Nm.

image

Pogrebni BMW M5

Stelios Trantalidis

Serijski M5 E60 do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi, a u ovakvoj varijanti ta je brojka zbog nadgradnje sigurno veća. U svakom slučaju, ovo je dosad jedan od najneuobičajenijih pogrebnih vozila koje smo imali prilike vidjeti.

Fotografije nam je ustupio Stelios Trantalidis

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:33