ZELENI SPROVOD

Bilo je pitanje vremena: Tesla mrtvačka kola savršen su automobil za pogreb aktivista za okoliš

Nizozemska tvrtka Derks pretvorila je Teslu Model 3 u mrtvačka kola s opcijskim krovom u obliku zvjezdanog neba

Tesla Hearse 3 (Model 3)

 Derks Uitvaartmobiliteit

Rastuća popularnost električnih vozila u jednom će trenutku neizbježno dosegnuti uzbudljiv, ali i proganjajući svijet preinaka u pogrebna kola, stoga ne čudi da se nizozemska tvrtka Derks Uitvaartmobiliteit okrenula Teslinom Modelu 3 za svoj najnoviji projekt.

Tesla Hearse 3 (Mrtvačka kola 3), kako ga zovu, dostupan je za naručivanje na europskim tržištima, a odlikuje se rastegnutim tijelom, luksuznim osvijetljenim prostorom za lijes i praktičnim pretincima za pohranu, a istovremeno nudi do 375 km dometa bez emisije štetnih plinova.

image

Tesla Hearse 3 (Model 3)

Derks Uitvaartmobiliteit

Kao i kod većine preinaka mrtvačkih kola, projekt je zahtijevao puno rezanja i zdravog istezanja međuosovinskog razmaka. Kao rezultat toga, Tesla Hearse 3 je dugačak 5,56 m, što je punih 86,6 cm duže od standardnog Modela 3. Dok većina preinaka mrtvačkih kola s jednom kabinom uključuje uklanjanje stražnjih vrata, Tesla Hearse 3 ima dvoja dodatna poluvrata koja omogućuju pristup dodatnim pretincima za pohranu.

image

Tesla Hearse 3 (Model 3)

Derks Uitvaartmobiliteit

Prednji kraj, prednja vrata, poklopci retrovizora, rasvjetne jedinice i branici jedini su dijelovi preneseni s Tesle Modela 3, budući da je sve ostalo dotjerano kako bi bolje odgovaralo novoj ulozi vozila. Krov je proširen na aerodinamičan način, pretvarajući EV limuzinu u ogromnog karavana s masivnim staklenim površinama i prilagođenim vratima prtljažnika.

image

Tesla Hearse 3 (Model 3)

Derks Uitvaartmobiliteit

Unutra je tvrtka dodala pregradni zid s prozorom. Tu su i električne zavjese na bočnim i stražnjim prozorima za dodatnu privatnost. Vrlo zgodna opcijska značajka je krovna obloga zvjezdanog neba na slici s LED diodama u različitim bojama, koje odgovaraju osvijetljenim bočnim zidovima. Ostale opcije uključuju rastezljive police za cvijeće od nehrđajućeg čelika i ladicu ispod poda za kolica sa škarama ili kofere za njegu.

image

Tesla Hearse 3 (Model 3)

Derks Uitvaartmobiliteit

Vozilo na fotografijama temelji se na Teslinom Modelu 3 Standard Range Plus, opremljenom stražnjim električnim motorom snage 306 KS (225 kW) i podnom baterijom od 53 kWh. Električna limuzina ima reklamirani domet od 305 km, ali dodatna težina i lošija aerodinamika rezultiraju manjim procjenama dometa između 350-375 km. Ipak, to je više nego dovoljno da vas odveze do groblja bez potrebe za zaustavljanjem punjenja.

image

Tesla Hearse 3 (Model 3)

Derks Uitvaartmobiliteit

Derks Uitvaartmobiliteit nije objavio cijene za svoju Teslu Hearse 3, ali cijena donatorskog Modela 3 u osnovnim specifikacijama iznosi 51.990 eura (392.500 kuna) u Nizozemskoj. Sudeći prema opsežnim izmjenama uključenim u pretvorbu, rezultirajuće vozilo neće biti jeftino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:21