misteriozna povijest

Ostavljeni dragulj: Ovaj rijetki BMW M3 CSL s malo kilometara stoji u garaži već 20 godina

Online izvješća dostupna za automobil sugeriraju da ima otprilike 16.000 km na satu i da je imao više vlasnika

M3 CSL

 German Cars Connect Facebook

U jednoj britanskoj garaži dva desetljeća stoji čuveni, vrlo rijetki BMW e46 BMW M3 CSL, a o povijesti i neobičnom slučaju ovog automobila naveliko raspravlja na internetu u krugovima auto entuzijasta. No, ono što jest sigurno je to da ovaj BMW nije imao život kakav je trebao imati.

image

M3 CSL

German Cars Connect Facebook

BMW M3 internog naziva E46 proizvodio se od 2000. do 2006. godine, a i danas zauzima posebno mjesto među ljubiteljima bavarske marke. Pritom se "obični" M3 nudio s ručnim i SMG automatiziranim ručnim mjenjačem, no u BMW-u su iz nekog razloga paprenu i olakšanu izvedbu M3 CSL odlučili ponuditi isključivo sa SMG automatiziranim mjenjačem.

Uz sve ostale prerade karoserije, ovjesa i kabine, imao je 14 kW više od standardnog M3 modela iz 3,2-litrenog atmosferskog rednog šestaka, a izrađeno je samo 1383 primjeraka.

image

M3 CSL

German Cars Connect Facebook

Fotografije i informacije o ovom BMW modelu pojavile na internetu kroz niz priča, a jedna od njih kaže kako ga je izvorni vlasnik preuzeo u Readingu u Velikoj Britaniji 4. kolovoza 2004. i odvezao ga samo 59 km do podzemne garaže u Londonu gdje se od tada nalazi. Međutim, čini se da je u ovoj priči ima puno "pjesničke slobode".

Ipak, online izvješća dostupna za automobil sugeriraju da ima otprilike 16.000 km na satu i da je imao više vlasnika tijekom godina. Jedan Instagramer koji kaže da ima pristup sustavu pretraživanja ‘BMW Kasio‘ tvrdi da je posljednje poznato očitanje brojača kilometara bilo preko 23.000 km.

image

M3 CSL

German Cars Connect Facebook

Pregledom registarske pločice uočeno je da nije registriran ni s plaćenim porezom od ožujka 2006., tako da vjerojatno auto stoji od tog datuma. Ono što se ne osporava je činjenica da M3 CSL stoji u ovoj garaži jako dugo i ne pokazuje nikakve znakove da ga netko odveze i udahne mu novi sjaj.

Nedavne slike automobila pokazuju da su mu dva kotača blokirana lisicama i da je sav ispod debelog sloja prljavštine i prašine. Najmanje jedan od kotača je oštećen, a stražnji branik je udaren, možda od nekoga drugog automobila u garaži. Ogrebotine su vidljive i na retrovizoru s vozačeve strane.

image

M3 CSL

German Cars Connect Facebook

Kakva je budućnost ovog automobila? Teško je reći, ali s obzirom na to da cijene modela M3 CSL samo rastu, ako nije riječ o nekoj pravnoj zavrzlami, moguće je da sadašnji vlasnik odluči da je pravo vrijeme da ga obnovi i proda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:58