nakon 4 godine

Škoda osvježila Scalu i Kamiq: Evo što je sve novo kod pristupačnog kompakta i malog SUV-a

Izvana, Scala i Kamiq odmah su prepoznatljivi jer su se dizajneri odlučili za evolucijski pristup

2024. Škoda Scala

 Škoda

Škoda je ažurirala kompaktnu Scalu i B-SUV Kamiq donoseći mala poboljšanja po pitanju stila, tehnologije, sigurnosti, održivosti i učinkovitosti, četiri godine nakon njihovih originalnih premijera.

Izvana, Scala i Kamiq odmah su prepoznatljivi jer su se dizajneri odlučili za evolucijski pristup. Promjene su usmjerene na "peglanje" lica, uključujući redizajnirana prednja svjetla koja su opcijski dostupna s Matrix-LED tehnologijom, te blago dotjerane rešetke i odbojnike. U Scali, prednja svjetla imaju kristalne module koji izgledaju poput "svjetlucavih malih blokova leda ili dragog kamenja", dok su u Kamiqu podijeljena prednja svjetla tanja.

image

2024. Škoda Kamiq

Škoda

Profili su preneseni s novim dizajnom za aluminijske naplatke veličine do 18 inča, dok su stražnji krajevi ažurirani novom LED grafikom za stražnja svjetla i nove odbojnike. Nadalje, Monte Carlo presvlake sportskog izgleda odlikuju se crnim detaljima visokog sjaja po cijeloj karoseriji, zatamnjenim staklima, standardnim LED diodama i opcijskim 18-inčnim aluminijskim naplatcima Ursa.

image

2024. Škoda Scala

Škoda

Oni su kombinirani s lažnim karbonskim ukrasima, crvenim detaljima, sportskim sjedalima, ambijentalnim osvjetljenjem i Monte Carlo grafikom u kabini. Govoreći o interijeru, izgled ostaje nepromijenjen, ali je prožet s više tehnologije i održivosti. 8-inčni digitalni instrument i 8,25-inčni zaslon osjetljiv na dodir standardna su oprema, dok modeli s višim specifikacijama dobivaju veći 10,25-inčni virtualni kokpit i 9,2-inčni infotainment.

image

2024. Škoda Kamiq

Škoda

Ostajući vjeran trendu našeg vremena, proizvođač automobila dodao je "povećani udio recikliranih i prirodnih materijala" u interijer i eksterijer, poboljšavajući vjerodajnice održivosti Scale i Kamiqa. Sigurnost je također poboljšana s do 9 zračnih jastuka i ADAS-ovim proširenim paketom s više značajka.

image

2024. Škoda Scala

Škoda

Nova struktura opreme uključuje 3 razine opreme (Essence, Selection i Monte Carlo) i 6 konfiguracija unutrašnjosti, plus niz dodatnih paketa opreme. Oba modela temelje se na proširenoj verziji MQB-A0 arhitekture, koju dijele modeli poput Volkswagen Pola i T-Crossa, Škode Fabie, Seat Ibize i Arone.

Ponuda pogonskih sklopova uglavnom je prenesena iz asortimana prije redizajna, iako sada koristi evo2 verzije naširoko korištenih TSI benzinskih motora. Ne postoje hibridne ili dizelske opcije dok se varijante G-Tec s pogonom na CNG ne spominju u priopćenju za javnost.

image

2024. Škoda Kamiq

Škoda

Početni 1,0-litreni TSI trocilindrični benzinac proizvodi 95 KS (70 kW) i isključivo je uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. 1.0 TSI srednje klase proizvodi snažnijih 115 KS (85 kW) i nudi izbor između 6-stupanjskog ručnog i 7-stupanjskog DSG mjenjača. Konačno, vodeći 1,5-litreni TSI četverocilindraš daje 150 KS (110 kW) i ima ACT tehnologiju deaktivacije cilindara, dok je također dostupan s ručnim ili automatskim mjenjačem.

image

2024. Škoda Scala

Škoda

Škoda nudi tri različite postavke šasije za svaki model, prilagođavajući ih potrebama njihovih vlasnika. Standardnoj postavci pridružuje se ovjes za "neravnu cestu" s dodatnih 15 mm razmaka od tla i opcijski "Sport Chassis Control" koji je 15 mm niži u Scali i 10 mm niži u Kamiqu.

Od 2019. Škoda je prodala 229.400 jedinica Scale i 351.200 jedinica Kamiqa i nadaju se da će osvježeni modeli nastaviti istim putem. Proizvođač automobila nije objavio konkretne detalje o cijenama i lansiranju dvaju modela na europsko tržište koje bi se trebalo očekivati uskoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:22