TEMELJITE PROMJENE

Škoda najavila veliki redizajn Kamiqa i Scale: Što se sve mijenja?

Oba modela će dobiti tanja prednja svjetla s novim dizajnom, modificirane maske i odbojnike, nove naplatke...
 Škoda

Mali crossover Kamiq i kompaktni hatchback Scala na tržištu su od 2019. i krajnje je vrijeme za ozbiljnije promjene, odnosno redizajn. Škoda će prvog dana kolovoza predstaviti svoja dva osvježena modela, no već sada nam je omogućila prvi pogled na njih uz dva teaser crteža na kojima su dobro vidljive najvažnije promjene.

Oba automobila će dobiti tanja prednja svjetla s novim dizajnom, modificirane maske i odbojnike, nove naplatke i ažurirane natpise na vratima prtljažnika.

image
Škoda

Što se interijera tiće Škoda još nije ništa otkrila, no sigurni smo da se tu neće previše promijeniti. Vjerujemo da će doći do suptilnih promjena u stilu aktualne Fabie.

Ispod poklopca motora ostat će dobro poznati strojevi: 1,0-litreni trocilindrični TSI (95 i 110 KS) i 1,5-litreni četverocilindrični TSI (150 KS), u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim DSG mjenjačem. 1,6-litreni dizel već je izbačen iz ponude i za Kamiq i za Scalu još 2020. godine.

Prošle je godine Kamiq bio Škodin broj dva iza Octavije s 96.300 prodanih automobila na svim tržištima.Scala, kompaktni konkurent Golfu je bio daleko manje popularan i prodan je u 39.500 primjeraka.

image
Škoda

Do sada u 2023. godini Škoda je predstavila i najavila nekoliko noviteta. Električni SUV Enyaq dobio je novu top verziju Laurin&Klement, a obećano je i šest novih električnih automobila koji bi na tržište trebali doći do 2026. godine. Osim toga, najesen će biti predstavljene nove generacije Kodiaqa i Superba koje su već najavljene teaser slikama. Redizajn za Octaviju slijedi 2024. godine.

image
Škoda

Kako bi ojačao svoj globalni utjecaj, češki brend sada ulazi i na vijetnamsko tržište. U tu svrhu dogovorena je suradnja s Thanh Cong Motor Vietnam (TC Motor). U prvoj fazi automobili će se uvoziti iz Europe, no od sljedeće godine modeli Slavia i Kushaq proizvodit će se u tvornici u pokrajini Quảng Ninh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:30