Zašto zaboga?

Sve za klik i lajk: Nije imao šanse, pregazili legendarni BMW e60 M5 tenkom

YouTube kanalu će se to sigurno isplatiti zbog klikova, no mi mislimo da ovakav auto ipak nije zaslužio takav kraj

Youtube screenshot

BMW M5 je jedna od najpoznatijih sportskih limuzina u povijest. Pojavila se 1985. godine i do danas je predstavljeno šest generacija. M5 odlično drži cijenu jer se radi o vrhunskom sportskom automobilu koji je proizveden u relativno malom broju primjeraka, a starijim primjercima s vremenom jako raste cijena.

Zato će mnoge šokirati video u kojem vojni inženjerijski gusjeničar zasnovan na tenku uništava naizgled dobro očuvan primjerak M5 E60 četvrte generacije. Slični automobili se u oglasnicima prodaju za oko 40.000 eura pa nam se ovaj potez na prvu čini potpuno suludim.

BWM M5 E60 je bio prvi M5 s V10 motorom i posljednji M5 s atmosferskim motorom, a debitirao je 2004. godine. Bio je uvjerljivo najbrža limuzina svojeg vremena s 507 KS koji su ga do 100 km/h ubrzavali za 4,7 sekundi, dok je maksimalna brzina iznosila impresivnih 305 km/h. Proizveden je u oko 20.000 primjeraka.

Iako je automobil koji je uništen u videu na prvu izgledao u vrlo dobrom stanju ispostavilo se da je automobil imao puknut okvir u blizini motora te oštećen motor tako da se popravak ne bi nikako isplatio.

Stoga se ekipa s nizozemskog YouTube kanala MasterMilo odlučila poigrati i spektakularno uništiti automobil. No prije toga su s njega skinuli skoro sve što je imalo neku veću vrijednost. Uklonili su dijelove motora, velik dio unutrašnjosti, svjetla, odbojnike, kotače...

Očekivano, automobil nije imao previše šanse protiv 40 tona teškog gusjeničara. Nakon nekoliko prelaza od automobila je ostala samo hrpa zgužvanog metala i drugih materijala, a kako je to izgledalo možete vidjeti u videu. Nizozemskom kanalu će se to sigurno isplatiti zbog klikova i pretplatnika, no mi mislimo da ovakav auto ipak nije zaslužio takav kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:25