projekt auto

Zašto BMW nikad nije izradio M3 e46 limuzinu nije poznato, no jedan se ipak našao u prodaji

Vidjeli smo već nekoliko e46 M3 karavanskih Touring varijanti iz privatnih garaža, no ovaj u formi limuzine još je rjeđi

BMW M3 e46 sedan

 Car & Classic

Limuzinski BMW e36 iz 1990-ih doživio je serijsku izvedbu u M3 varijanti, baš kao i kasniji e90 (doduše s prednjim krajem s izgledom coupe verzije), međutim BMW nikad nije izradio model e46 u M3 varijanti.

Iako su tada postojali moćni suparnici Audi RS4 i AMG C32 s četverim vratima, BMW nije ponudio M3 s četverim vratima.

No, jedan auto entuzijast vrijednih ruku s tim se nije pomirio i izradio je jednog za sebe.

image

BMW M3 e46 sedan

Car & Classic

Nedavno ga je stavio na oglas i "BMW M3 e46 limuzina" pojavila se na internet platformi Car and Classic.

Premda smo do sada vidjeli brojne pretvorbe M3 modela u karavane, ovako što rijetko se viđa. Transformacija je čak toliko dobra da primjerak s fotografija djeluje gotovo kao da ga je izradio BMW.

image

BMW M3 e46 sedan

Car & Classic

Kao osnova je poslužio BMW 20i iz 2001. koji je dobio motor, mjenjač, ​​ovjes, branike, prednje blatobrane s M "škrgama", proširene stražnje lukovi, 18 colne alu naplatke i pod prtljažnika (kako bi se omogućio četverostruki ispuh). U oglasu stoji i kako je kompletna unutrašnjost premještena iz M3 coupe modela.

Prema podacima iz oglasa, 3,2-litreni S54 redni šestak je do sad prešao 154.000 km, a cjelokupno stanje automobila djeluje vrlo solidno.

image

BMW M3 e46 sedan

Car & Classic

Lijepa je i siva boja Stahlgrau metalik koju je imao M3 coupe e46 kod lansiranja. Cijena koju je postigao iznosi 7500 funti, i vjerojatno ga je kupio kupac iz Velike Britanije s obzirom na to da ima upravljač na desnoj strani. Svejedno, vrlo zanimljiva prerada i vrlo vjerojatno jedina takva uopće...

image

BMW M3 e46 sedan

Car & Classic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:15