ZANIMLJIVA UTRKA

Čuveni Herbie kao da je još uvijek živ: To dokazuje ova utrka ubrzanja VW Bube i Audija RS3!

Već smo vidjeli kako klasične Bube "uznemiruju" neke opake "mašine". Disney je čak snimio gomilu filmova o tome

VW Buba i Audi RS3

 YouTube Screenshot

Audi RS3 u utrci ubrzanja protiv Volkswagen Bube iz prošlog tisućljeća može se učiniti neusklađenom. I zaista, čak ni ne pričamo o novijoj Bubi s turbopunjenim motorom. Ali ipak, već smo vidjeli kako klasične Bube uznemiruju opake mašine. Disney je čak snimio gomilu filmova o tome.

Za mlađe čitatelje, svakako se educirajte o Herbieju, trkaćem automobilu s brojem 53 koji je osvojio srca svih u NASCAR-u. I dok Buba u ovom videozapisu YouTube kanala Drag Racing And Car Stuff nema trkaće pruge, svakako nije riječ o običnom automobilu.

Nažalost, o automobilima ne znamo ništa osim onog što možemo vidjeti u videu. Jasno je da niti jedan od dvojca nije tvornički, jer smo sigurni da čujemo zvižduke turbina iz oba. Ono što znamo jest da je trkaća pista Gainsville Raceway na Floridi.

Audi RS3, s pogonom na sva četiri kotača i starom Bubom u susjednoj traci, nema potrebe za zagrijavanje guma. S druge strane, Herbie počinje skromno paliti gume, nakon čega možemo vidjeti i podizanje na stražnje kotače.

Nećemo vam otkriti kako utrka završava. Samo ćemo reći da u normalnom svijetu, stara VW Buba nema performanse kao ovaj RS3 na stazi. Ali ipak, ovo nije normalni svijet, i kada semafor pokaže zelenu boju, Buba postaje 'zla'. Mnogo poštovanja i za Audija, čiji petcilindrični motor zvuči veličanstveno. Reći ćemo vam samo da oba automobila 'pretrčavaju' četvrt milje ispod 10 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:36