AUKCIJA

POSLASTICA ZA FANOVE: originalni Herbie na prodaji, najskuplji VW na dražbi ikad!

Za filmsku legendu na dražbi u New Yorku postavljena je početna cijena od 86.250 dolara
 FOTO: Bonhams

Originalna Buba iz 1963. godine koja se pojavila u filmovima ‘Herbie se vraća kući’ i ‘Herbie ide u Monte Carlo’ , koji su ovaj Volkswagen iskovali do zvijezda, ponuđen je na prodaju od strane kuće Bonhams and Turner Classic Movies.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Usto, ovo je jedini automobil na svijetu koji je ostavio trag svoje gume na asfaltu ispred Kineskog kazališta u Hollywoodu. Nakon što je bio zapušten i zapostavljen nekoliko desetljeća, otkriven je kako trune u nekom skladištu na Floridi prije nekoliko godina, pa se grupa entuzijasta bacila na posao.

Ovaj automobil koji je za potrebe filma imao ugrađen poseban sustav upravljanja sa zupčanicima i drugim upravljačem ugrađenim iza prednjeg sjedala kako bi se njime upravljalo straga, kako se vozač ne bi vidio na filmskom platnu (u filmu je Herbie ‘živ’ i izgleda kao da vozi sam) najskuplji je Volkswagen ikad ponuđen na nekoj dražbi.

Sada se traži za njega najmanje 86.250 dolara, a zanimljivo, prije samo godinu dana prodan je na eBayu kupcu za 55.200 dolara. Dakle, koliko god ga platio, novi vlasnik može s kupnjom Herbieja računati kao na sigurno ulaganje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:36