VIDEO

Francuska policija zdrobila dva BMW-a nakon što su snimljeni kako driftaju javnim cestama

Uvođenje strožih kazni uslijedilo je nakon povećanja broja ovakvih prekršaja za 1400 posto, tvrdio je tada ministar pravosuđa

BMW Serija 3 (E36)

 Facebook Screenshot

S Francuskom policijom nema šale, jer je upravo zdrobila dva BMW-a Serije 3 (E36 i E46) nakon što su navodno snimljeni kako driftaju javnim ulicama u Tourville-la-Rivieru, u sjevernom dijelu zemlje. Jedan od vlasnika tvrdi da mu nije ponuđena prilika za ozbiljnu pravnu obranu prije nego što mu je vozilo uništeno.

Policija je podijelila video i fotografije raznobojnog E46 i žutog E36 kako se gnječe u drobilici. Uz snimku je pisalo kako “pravda zahtijeva uništenje vozila” nakon što su navodno u svibnju sudjelovala u nezakonitim radnjama.

Na Instagramu, korisnik @alann_abt tvrdi da je žuti E36 zaplijenjen zbog snimke zaslona za koju priznaje da se vidi kako drifta u praznoj industrijskoj zoni. Nekoliko dana nakon što je objava objavljena, automobil je zaplijenjen ispred njegove kuće.

Vozač tvrdi da nije imao priliku organizirati pravnu obranu prije nego što mu je automobil uništen. Iako je napisao da bi prihvatio kaznu, kaže da je uništenje njegovog automobila bilo previše, a sada se organizira "crowdfunding" kako bi se prikupio novac za odvjetnika.

Prema stranici koja skuplja novac za odvjetnika, automobil je zaplijenjen dok je njegov vlasnik bio na poslu, a nije mu data prilika da izvuče svoje stvari iz vozila. Odvjetnik će se angažirati da zastupa vlasnika na ročištu koje će se održati 15.01.2024.

Čini se da se vlasnici ovih BMW-a suočavaju s posljedicama definiranim zakonima uvedenim 2018. za kažnjavanje divlje vožnje. France Bleu izvještava da su zakoni pretvorili takvu vožnju iz jednostavnog prekršaja u djelo kažnjivo do tri godine zatvora i novčanom kaznom do 75.000 eura. Osim toga, vozačima se može privremeno oduzeti vozačka dozvola do tri godine, a vozilo se može zaplijeniti.

Uvođenje strožih kazni uslijedilo je nakon povećanja broja ovakvih prekršaja za 1400 posto, tvrdio je tada ministar pravosuđa. Prema dokumentu od 7. travnja, francuski ministar unutarnjih poslova zapravo traži od policije još strože mjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:06