Aktualno

Sprema li se Rimac Nevera za pokušaj rekorda? Kruže glasine da je ovaj put u planu Nürburgring

Ista Nevera koju je Rimac koristio za postavljanje svjetskih rekorda, snimljena je kako kruži slavnom njemačkom stazom

Rimac Nevera na Nurburgringu

 YouTube Screenshot

Prije nekoliko tjedana Nevera je dospjela na naslovnice kada je postavila 23 rekorda jednom danu, no sada kruže glasine da je u planu rekord kruga na Nürburgringu za električne automobile.

Ista Nevera koju je domaća kompanija koristila za postavljanje raznih svjetskih rekorda u ubrzanju obojana u crnu i zelenu boju, nedavno je snimljena kako kruži slavnom njemačkom stazom.

S obzirom na to da se čini da je električni hiperauto opremljen nekim novim senzorima i nečim što bi mogla biti svojevrsna štoperica, čini se da Mate želi vidjeti za što je Nevera sposobna na najpopularnijoj stazi na svijetu.

Trenutni rekord za serijsko električno vozilo na Nürburgringu drži Porsche Taycan Turbo S s vremenom od 7:33.3. Međutim, u svibnju 2017., Nio EP9 je napravio krug u nevjerojatnih 6:45.9, ali koliko je poznato, nijedna od 16 jedinica koje su napravljene za kupce zapravo se ne mogu voziti na cesti.

Najbrže električno vozilo koje je ikada obišlo "Ring" je VW ID.R, i to za samo 6:05, u lipnju 2019. Pogled na tehničke podatke Nevere sugerira da bi se trebala moći prilično lako spustiti ispod 7 minuta. Uostalom, ima četiri elektromotora koji zajedno proizvode 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta.

Nevera teži 2300 kilograma, ali je poznato da vrlo dobro skriva svoju težinu i ako može gutati zavoje kao što može ubrzati na ravnoj liniji, onda bi trenutni rekord od 6:35.183 koji drži Mercedes-AMG One preko kruga od 20,82 km mogao biti ozbiljno ugrožen. U iščekivanju smo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:25