prkosi fizici

Rimac Nevera u jednom danu srušila 23 svjetska rekorda uključujuči i ultimativni test 0-400-0 km/h

Podvig se dogodio u testnom centru Automotive Testing Papenburg (ATP) u Njemačkoj

Rimac Nevera 23 rekorda u danu

 Rimac Automobili

U Rimcu s Neverom ne staju s nevjerojatnim postignućima na granici fizike. Kako je osnivač kompanije Mate Rimac objavio na svom Facebook profilu, u jednom danu oborena su 23 svjetska rekorda. Sve za serijske automobile bilo koje vrste - bez obzira radi li se samo o električnim, hibridnim ili motorima s unutarnjim izgaranjem, među njima i test ubrzanja i kočenja 0-400-0 km/h. Pritom je Rimac čestitao cijelom timu i objavio video s događaja.

Test 0-400-0 km/h je ultimativni test performansi hiperautomobila - ubrzanja i kočenja što je Nevera "odradila" s nevjerojatnim vremenom od 29,93 sekunde i srušila rekord dosadašnjeg neprikosnovenog prvaka hiperautomobila za više od sekunde (Koenigsegg Agera RS za 31.49 sekundi 2019. godine).

Podvig se dogodio u testnom centru Automotive Testing Papenburg (ATP) u Njemačkoj, uz verifikaciju vodećih nezavisnih stručnjaka iz Dewesofta i RaceLogica. Drugi važan rekord je skidanje vremena vlastitog rekorda ubrzanja od 0 do 60 milja na sat za 1,74 sekunde (ranije 1,85 sekundi). Još jedan rekord koji bi se mogao istaknuti je ubrzanje od 0 do 400 km/h za 21,31 sekundu. Svi rekordi odrađeni su na cestovnim Michelin Cup 2 R gumama.

image

Nevera, rekordi

Rimac Automobili

Nevera ponovo pomiče granice i sada drži titulu za najviše rekorda performansi oborenih u jednom danu. Pogledajte video...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:14