REKORDER KLASE

Video: Audi RS 3 Sedan sada je i službeno najbrži kompakt na Nürburgringu s vremenom 7: 40,748

Torque Splitter donosi kvantni skok u smislu agilnosti u vožnji, posebno u načinu vožnje RS Performance
Audi RS 3 Sedan
 Audi

Audi RS 3 Sedan srušio je rekord za najbrži kompaktni automobil na Nürburgringu, a vozač Frank Stippler zabilježio je vrijeme od 7: 40,748. To je impresivnih 4,64 sekunde brže od prethodnog rekordera, snagom slabijeg Renaulta Meganea RS Trophy-R (7: 45,38), koji je međutim prednjepogonaš.

Nadalje, direktan suparnik Mercedes-AMG CLA 45 S još nije zabilježio službeno vrijeme, ali je hatchback A 45 S bio sporiji u neslužbenom mjerenju.

Podsjetimo: ispod poklopca se nalazi 5-cilindarski redni 2,5-litreni motor s turbopunjačem od 400 KS i 500 Nm okretnog momenta i uparen je sa 7-stupanjskim S-Tronic mjenjačem s dvostrukom spojkom koji prenosi snagu na sva četiri kotača. Zahvaljujući svemu tome, može ubrzati od 0-100 km/h za 3,8 sekundi po čemu je vodeći u klasi, a postiže najveću brzinu od čak 290 km/h.

image
Audi RS 3 Sedan
Audi

Vrijeme kruga zabilježeno je još u lipnju, ali je tek sada i službeno, nakon što je automobil 19. lipnja imao svjetsku premijeru, a što objašnjava zelenu maskirnu foliju rekordera staze.

Ispod folije nalazi se potpuno serijski primjerak s opcijskim polu-slick gumama Pirelli P Zero Trofeo R te opcijskim prilagodljivim RS sportskim ovjesom plus i opcijskim keramičkim kočnicama od 380 mm na prednjoj osovini. Tehnologija RS Torque Splitter odigrala je važnu ulogu u vremenu kruga poboljšavajući ubrzanje iz svake krivulje.

image
Audi RS 3 Sedan
Audi

Frank Stippler, vozač Audija Sport koji sudjeluje u razvoju novih modela, a koji je sjeo za upravljač izjavio je kako "razdjelnik okretnog momenta donosi kvantni skok u smislu agilnosti u vožnji, posebno u RS Performance režimu vožnje koji ima dvije postavke usmjerene na različite vrste trkališta, a jedna je idealna za neravne površine Nürburgringa".

image
Audi RS 3 Sedan
Audi

Voditelj tehničkog projekta Audi RS 3 Marvin Schwätter rekao je: "Ponosan sam na cijeli tim. Svi su vrijedno radili za ovaj dan. Kad smo započeli razvoj, nismo znali koliko će brzo naš kompaktni sportski automobil zaista biti na Nordschleifeu. No, tijekom testiranja izdržljivosti utvrdili smo da možemo doći do vrlo dobrih vremena i postaviti novi rekord. ”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:07