U IŠČEKIVANJU...

Novi Audi RS 3 imat će 400 KS, poseban ‘drift‘ način vožnje, a do stotke stiže za 3,8 sekundi!

2022. RS3 će i dalje koristiti turbopunjenog 2,5-litrenog petcilindraša s istim brojem konjskih snaga i više okretnog momenta
2022 Audi RS3 Sedan i Sportback
 Audi

Audi Sport nedavno je objavio prve tehničke specifikacije o najnovijoj generaciji RS3, koji bi trebao stići sljedeće godine. Performance model Audijeve 'trice' dostupan će biti u Sportback varijanti s petero vrata i Sedan varijanti s četvero, kao i prije.

image
2022 Audi RS3 Sedan i Sportback
Audi

Očekivano, 2022. RS3 će i dalje koristiti turbopunjenog 2,5-litrenog petcilindraša s istim brojem konjskih snaga - 400, iako možemo očekivati 20 Nm više okretnog momenta, znači 500 Nm.

Novi RS3 bit će za 0,3 sekunde brži od izlaznog modela pri hvatanju stotke, te za 0,1 sekundu brži od svojeg glavnog suparnika – Mercedesa A45 S AMG-a. Na putu do maksimalne brzine od 290 km/h, novom RS3-u će do stotke biti potrebno samo 3,8 sekundi.

image
2022 Audi RS3 Sportback
Audi

No možda je najveće iznenađenje na stražnjoj osovini, kojeg Audi Sport naziva 'RS Torque Splitterom'. Riječ je o aktivnom promjenjivom vektoriranju okretnog momenta između stražnjih kotača. To će omogućiti 'manje podupravljanja, bolju stabilnost i maksimalnu okretnost'. Tijekom zavoja, okretni moment će se slati na vanjski stražnji kotač, dok će u 'RS Torque Rear' načinu rada RS3 biti sposoban za 'kontrolirane driftove na zatvorenim cestama', navode iz Audi Sporta.

image
2022 Audi RS3 Sedan
Audi

Najveća snaga postiže se između 5600 i 7000 okretaja, što je ranije i duže od prethodnog modela, a i dalje se prenosi putem sedam-stupanjskog automatika s dvostrukom spojkom, koji će 'komunicirati s ostalim pogonskim komponentima', uključujući 'Launch Control' sustav kako bi promjene brzine trajale kraće.

image
2022 Audi RS3 Sportback
Audi

Novi RS3 koristit će i čvršći McPhersonov ovjes, zbog čega će biti 10 mm niži od S3, i 25 mm od A3. Stražnja osovina koristit će podokvir i stabilizacijsku šipku prilagođenu 'Torque Splitteru', a prisutni su i ojačani nosači kotača. Prilagodljivi ovjes bit će opcionalan u paketu 'RS Sport Suspension Plus'. Ostale opcije uključuju Pirelli P Zero 'Trofeo R' gume, 'RS Dynamic' paket koji omogućuje navedenu maksimalnu brzinu od 290 km/h i keramičke kočnice.

image
2022 Audi RS3 Sedan
Audi

Sve informacije o novom Audiju RS3 bit će otkrivene kasnije ovoga ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:45