KOMPAKT NA STEROIDIMA

VIDEO: Mercedes A45 S AMG je na Nürburgringu brži od Lamborghinija Murcielaga i Gallarda LP560-4, ali Renaultu Meganeu RS Trophy R nije ni blizu...

 
 Mercedes-Benz

Mercedes je sredinom prošle godine predstavio impresivni A45 S AMG. Osim što su stručnjaci AMG-a strukturu karoserije, pogonski sklop i aerodinamiku radili odvojeno od A35 modela, ovaj brutalni hatchback sada pokreće motor s 421 konjskom snagom i 500 Nm okretnoga momenta.

No to su do sada bile samo brojke i riječi proizvođača, jer ono što se najviše očekivalo jest vidjeti kakav je zapravo ovaj kompakt na čuvenom Nürburgringu.

Nakon dugog čekanja, konačno je stigla snimka i postavljeno vrijeme na stazi te moramo priznati da Mercedes nije razočarao.

Postavljeno vrijeme iznosi 7 minuta i 48.8 sekundi, što je poprilično brzo. Prema tome vremenu, Mercedes je na „zelenom paklu“ brži čak i od superautomobila poput Lamborghinija Murcielaga i Gallarda LP560-4.

Osim toga, nabrijana A-klasa konačno je ušla i u konkurenciju drugih sportskih kompakata.

No iako je prestigao VW Golf GTI Clubsport S za jednu sekundu, još uvijek je poprilično daleko od vodećeg Renaulta Meganea RS Trophy R-a, koji drži vrijeme 7:40.1.

Mercedes A45 S AMG već je prije dokazao koliko je impresivan izvan staze, a konačno smo dobili dokaz koliko je konkurentan i na stazi.

Vjerujemo da bi se uz još nekoliko pokušaja mogli „skinuti“ i neki drugi konkurenti, ali ovakvo vrijeme definitivno ga čini još poželjnijim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 18:12