LUKSUZ U DUBROVNIKU

OTKRIVAMO PLAN ULAGANJA U ELITNI TURIZAM U ova četiri hotela vlasnici će investirati 60 milijuna eura

Grupacija Riviera Adria ulaže 40 milijuna eura u hotele President i Argosy, a Lukšićevi Jadranski luksuzni hoteli 20 milijuna eura u Kompas i Palace
 Simulacija

Jadranski luksuzni hoteli i Riviera Adria, dvije najveće hotelske grupacije u Dubrovniku, tijekom ove zime u svoje hotele na krajnjem jugu uložit će šezdeset milijuna eura.

Pribroje li tome ulaganja u hotel Koločep na istoimenom otoku u vlasništvu meksičke hotelske tvrtke Karisma Hotels Adriatic koja na tom elafitskom otoku investicijom od gotovo 19 milijuna eura namjerava stvoriti raj za parove te skori početak gradnje vila i hotela uz golf-igrališta na Srđu vrijednih milijardu eura, Dubrovnik bi, uza sve svoje dosadašnje hotele s pet zvjezdica, trebao postati najluksuznije ljetovalište na Jadranskom moru. Tako bi bili stvoreni preduvjeti i za reduciranje broja kruzera pred gradom koji je posljednjih desetak godina postao više izletište nego destinacija u kojoj se provodi višednevni godišnji odmor.

FOTO: 'ZA LUKSUZ NAŠIH VILA TREBAT ĆE PLATITI ČAK 14 TISUĆA EURA TJEDNO' Otvoren raj za bogataše kod Primoštena

Na slici: Hotel Palace u vlasništvu Lukšićevih Jadranskih luksuznih hotela ide u potpunu rekonstrukciju

anton hauswitschka/dubrovacki vj
Dubrovnik, 1. srpnja 2012. - hotel President

Titov omiljeni hotel

Hotelska kuća Dubrovnik - Babin kuk, koja je nedavno pripojena matičnoj grupaciji Riviera Adria, u dva od pet hotela u hotelskom kompleksu smještenom na poluotoku Babin kuk, uložit će 40 milijuna eura kako bi u sljedeću turističku sezonu ušli s višom kvalitetom usluge. U obnovu i rekonstrukciju ide Hotel Dubrovnik President, prije Domovinskog rata najluksuzniji hotel u Dubrovniku do otvaranja hotela Belvedere na istočnoj strani grada.

U bivšoj državi taj je hotel bio je omiljena destinacija Josipa Broza Tita, za kojeg je uvijek bio spreman predsjednički apartman, a u hotelu nije smjelo nedostajati njegova omiljenog viskija, 21 godinu starog Chivas Regal Royal Salutea.

Zvjezdica više

Uz investiciju od 20 milijuna eura, taj će hotel iduće sezone zasjati u novom ruhu sa 113 novih soba, novim vanjskim bazenom, dogradnjom kongresne dvorane i parkirališta, potpunim preuređenjem recepcije, lobija, unutarnjeg bazena, wellness centra, restorana i barova te plaže i pratećih sadržaja.

Time će postati prvi Valamarov hotel s pet zvjezdica, što će pridonijeti daljnjoj afirmaciji Dubrovnika kao prestižne turističke destinacije. U obnovu i dogradnju na Babinu kuku ide i hotel Argosy koji će u iduću sezonu ući sa zvjezdicom više i postati hotel visoke četiri zvjezdice.

U njega će se uložiti oko pet milijuna eura, a poseban naglasak u obnovi bit će novi vanjski bazen s terasama i hortikulturalnim uređenjem. U rekonstrukciju će i postojeći zatvoreni bazen hotela koji će dobiti i nove wellness i spa prostore, obnovljene sobe i redizajniranu recepciju, restorane, barove i druge prostore. Osim Dubrovnik Presidenta i Argosya, ta hotelska grupacija na poluotoku Babin kuk smještenom između uvala Gruž i Lapad posjeduje još i novoobnovljeni hotel Valamar Lacroma, nekadašnji Plakir, Valamar Club Dubrovnik odnosno bivši hotel Minčetu te kamp Solitudo s ukupnim kapacitetom od 2872 hotelska kreveta i 393 kamp mjesta.

'ZALJUBLJENI SMO U VAŠU ZEMLJU. ZATO O NJOJ TOLIKO PIŠEMO!' Što o Hrvatskoj pišu strani blogeri koji su se ovdje preselili

Na slici: Hotel Kompas u vlasništvu Lukšićevih Jadranskih luksuznih hotela ide u potpunu rekonstrukciju

Više smještajnih jedinica

Jadranski luksuzni hoteli, druga najveća hotelska grupacija, koju je od Gorana Štroka kupila obitelj Lukšić, u svoja dva hotela, Dubrovnik Palace i Kompas, najavljuje ulaganje od 20 milijuna eura. Hotel Kompas, smješten u samoj uvali Lapad gdje je sagrađen i otvoren davne 1968. godine uz investiciju od 14 milijuna eura, kreće u potpunu rekonstrukciju te će se iduće sezone nuditi kao hotel s četiri zvjezdice. Broj smještajnih jedinica povećat će se sa 115 na 145 soba i apartmana, uz dodatak wellnessa s bazenom i kongresne dvorane za 400 osoba koju hotel nije imao.

Stota obljetnica

U hotel Dubrovnik Palace, koji je nakon ratnih stradanja u potpunosti 2004. godine obnovio bivši vlasnik Goran Štrok, Lukšići namjeravaju uložiti oko pet milijuna eura. Potpuna rekonstrukcija soba i apartmana prvi je veći zahvat na tom hotelu kojeg krasi pet zvjezdica u posljednjih deset godina. Treba istaknuti da najpoznatiji dubrovački hotel Jadranskih luksuznih hotela, slavni Excelsior, smješten pred drevnom dubrovačkom povijesnom cjelinom, ove godine slavi svoju stotu obljetnicu. Za tu prigodu, krajem ovog mjeseca na Stradunu će nastupiti Bryan Ferry.

Inače, osim Riviere Adrie i Jadranskih luksuznih hotela, i drugi dubrovački hotelijeri najavljuju investicije. Među ostalim, do iduće sezone trebala bi biti gotova druga faza hotela More smještenog također u uvali Lapad, a nakon što je dobio novog vlasnika, već idućeg ljeta prve goste bi trebao primiti i hotel Grand na otoku Lopudu.

Jedini neobnovljeni hotel nakon ratnih razaranja u Dubrovniku tako ostaje hotel Belvedere koji očekuje novog vlasnika nakon skore dražbe.

Na slici: Ovako će nakon uređenja izgledati bazen i okoliš Valamarova hotela Argosy na Babibu kuku

Kongresna dvorana

Početna cijena ovog hotela smještenog na predjelu Sveti Jakov nasuprot povijesnoj cjelini grada, nakon što je dubrovačko Gradsko vijeće usvojilo Detaljan plan uređenja tog prostora, bit će 24 milijuna eura. Kada novi vlasnik bude ruševinu pretvarao u hotel s pet zvjezdica, u sklopu njega, među ostalim, predviđena je i velika kongresno-koncertna dvorana te podzemna garaža sa 400 parking mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:25