MESSI BRILJIRAO

Argentina i Kolumbija na korak do SP-a

Nogometna reprezentacija Argentine lakoćom je sa 3-0 u Buenos Airesu savladala Venezuelu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i tako upisala sedmu pobjedu u desetoj utakmici...

Junak susreta bio je najbolji nogometaš današnjice Lionel Messi s jednim golom i dvije asistencije za dvostrukog strijelca Gonzala Higuaina.

Za otvarajući gol na susretu Messi je Higuainu asistirao u 28. minuti, potom je u 44. sam izborio i realizirao jedanaesterac nakon prekršaja venezuelanskog braniča Gabriela Cichera, da bi loptom u prostoru u 58. minuti Realovom napadaču dao priliku za novi gol.

Pobjedom je momčad Alejandra Sabelle ponovo pobjegla drugoplasiranoj Kolumbiji na četiri boda prednosti uz utakmicu više. Kako je do kraja kvalifikacija za odigrati ostalo samo šest utakmica, samo nevjerojatno loša serija može udaljiti "gauče" od Mundijala u Brazilu. Sljedeću utakmicu igraju već u utorak u La Pazu protiv Bolivije.

U preostale dvije utakmice južnoameričkih kvalifikacija odigrane tijekom noći Urugvaj i Paragvaj remizirali su u Montevideu 1-1, dok je Peru pred domaćom publikom u Limi savladao Čile 1-0.

Luis Suarez doveo je Urugvaj u vodstvo kasnim golom iz voleja u 82. minuti, nakon ubacivanja Nocolasa Lodeira, ali ono nije bilo dugog vijeka budući je samo četiri minute kasnije izjednačio "džoker" s klupe Edgar Benitez koji je iskoristio slabu reakciju domaće obrane nakon jedne visoke lopte ubačene u kazneni prostor. Bila je ovo Urugvaju peta uzastopna utakmica u kvalifikacijama bez pobjede (pritom su osvojili tek dva boda) i zauzimaju tek četvrto mjesto na ljestvici.

Peru je kasnim golom Schalkeovog igrača Jeffersona Farfana iz 87. minute došao do treće pobjede u kvalifikacijama i sačuvao šanse za plasman na Mundijal.

Kolumbijska nogometna reprezentacija nastavila je velikim koracima grabiti prema plasmanu na Svjetsko prvenstvo koje će se dogodine održati u Brazilu...

U prvoj utakmici nove runde južnoameričkih kvalifikacija Kolumbijci su u Barranquilli deklasirali Boliviju s 5-0 i smjestili se na drugo mjesto ljestvice, s bodom manje od vodeće Argentine. Podsjećamo, izravno će SP izboriti četiri prvoplasirane momčadi, uz Brazil koji kao domaćin ima osigurani nastup.

Macnelly Torres je u prvom poluvremenu donio vodstvo reprezentaciji Josea Pekermana, a prava je golijada uslijedila u nastavku. Pogađali su Carlos Valdez, Teofilo Gutierrez, Radamel Falcao i Pablo Armero.

Južnoameričke kvalifikacije za SP:

Argentina - Venezuela 3-0 (Higuain 28, 58, Messi 44-11m)

Urugvaj - Paragvaj 1-1 (Suarez 82 / Benitez 86)

Peru - Čile 1-0 (Farfan 87)

Kolumbija - Bolivija 5-0 (Torres 20, Valdez 49, Gutierrez 62, Falcao 86, Armero 90+3)

Redoslijed: 1. Argentina 23 (10), 2. Kolumbija 19 (9), 3. Ekvador 17 (9), 4. Urugvaj 13 (10), 5. Venezuela 12 (10), 6. Čile 12 (10), 7. Peru 11 (10), 9. Bolivija 8 (10), 9. Paragvaj 8 (10)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:55