KVALIFIKACIJE ZA SP

VIDEO: VRATAR OSPINA BACIO ARGENTINCE U OČAJ Messi igrao 'zakrpan', Kolumbiji bod

U 26. minuti su obje reprezentacije ostale s čovjekom manje, jer su crvene kartone zbog međusobnog udaranja dobili Gonzalo Higuain i Cristian Zapata.
 AFP

Argentina i Kolumbija odigrale su u Buenos Airesu 0-0 u ogledu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Brazilu…

Argentincima u ovoj utakmici nije pomogao niti Lionel Messi, koji zbog ozljede zadnje lože nije bio u početnoj postavi, već je u igru ušao u 57. minuti. Već je u prvom kontaktu s loptom zaprijetio kolumbijskoj obrani, ali su gosti, koje je predvodio Radamel Falcao, izdržali svih 90 minuta bez primljenog gola, pa su iz Buenos Airesa odnijeli vrijedni bod.

- Nisam baš maksimalno spreman. Danas sam mogao zaigrati, ali nisam znao kako će moja noga reagirati – rekao je Messi nakon utakmice.

Argentinci su najbliže pogotku bili u 17. minuti, kada je kolumbijski vratar David Ospina sjajno obranio čistu šansu Gonzala Higuaina iz blizine, a u nastavku akcije je Sergio Agüero pucao preko gola. Ospina je u još nekoliko navrata odličnim intervencijama sprječavao Argentince da postignu pogodak.

- Ospina je bio igrač utakmice – rekao je Messi.

U 26. minuti su obje reprezentacije ostale s čovjekom manje, jer su crvene kartone zbog međusobnog udaranja dobili Gonzalo Higuain i gostujući branič Cristian Zapata.

Argentina je vodeća selekcija južnoameričkih kvalifikacija s 25 bodova, dok je Kolumbija druga s pet bodova manje, ali i utakmicom manje.

Claudio Pizzaro zabio je u 12. minuti gol za domaću pobjedu Perua protiv Ekvadora 1-0 u Limi, čime je održao nade Peruanaca da će izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo prvi puta nakon 1982. godine. No, Peruanci će morati i dalje pobjeđivati, jer trenutno zauzimaju tek šesto mjesto na ljestvici s 14 bodova. Izravno će na SP prve četiri selekcije, a peta će u dodatne kvalifikacije. Ekvador drži treće mjesto s 20 bodova, koliko ima i druga Kolumbija.

Važnu pobjedu ostvario je Čile, koji je u Asuncionu u gostima kod Paragvaja slavio s 2-1. Vargas u 41. i Vidal u 56. minuti zabili su za Čile, koji je četvrti na ljestvici s 18 bodova, dok je utješni gol za Paragvaj, koji drži zadnje mjesto sa samo 8 bodova, postigao Santa Cruz u 88. minuti.

Bolivija i Venezuela odigrale su u La Pazu 1-1. Gosti su bili nadomak vrijedne i važne pobjede nakon pogotka Aranga u 58. minuti. Slavlje im je pokvario Campos izjednačujućim golom u 86. minuti. Venezuela drži peto mjesto sa 16 bodova, dok je Bolivija pretposljednja sa šest bodova manje.

Južnoameričke kvalifikacije za SP:

Argentina – Kolumbija 0-0

Bolivija – Venezuela 1-1 (Campos 86 / Arango 58)

Paragvaj – Čile 1-2 (Santa Cruz 88 / Vargas 41, Vidal 56)

Peru – Ekvador 1-0 (Pizarro 12)

Redoslijed: 1. Argentina 25 (12), 2. Kolumbija 20 (11), 3. Ekvador 20 (11), 4. Čile 18 (12), 5. Venezuela 16 (12), 6. Peru 14 (11), 7. Urugvaj 13 (11), 8. Bolivija 10 (12), 9. Paragvaj 8 (12)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 18:11