KVALIFIKACIJE ZA EP

Goluža pozvao Vorija, ali izostavio Balića

Loserta nema jer se želi iskušati mladi Ivić, Bičanića (zglob) i Balića (natučena rebra) zato što su ozlijeđeni, a Ninčevića jer se želi iskušati Batinović
 Drago Sopta/CROPIX

Dva i pol mjeseca nakon bronce na olimpijskom turniru u Londonu reprezentacija je ponovo na okupu. Počinju kvalifikacije za EP, koje će se 2014. održati u Danskoj. Hrvatska igra u skupini 4, a protivnici su Mađarska, Slovačka i Latvija. Igra se liga-sustavom, kod kuće i vani, a prve dvije reprezentacije u skupini izborit će plasman na EP.

Hrvatska 31. listopada starta u Osijeku protiv Slovačke, a nakon toga je 3. studenog čeka gostovanje u Dobeleu, 70 km od Rige, u Latviji. Utakmice su iznimno bitne jer u skupini su još prilično ambiciozni Mađari, pa se poželjno osigurati prije susreta s njima, a onda ganjati broj 1 u travnju kada se kvalifikacije za nas nastavljaju.

A protiv Slovačke to neće biti lako sigurno jer se radi o iskusnom sastavu, koji može iznenaditi i podcijeniti ih se ne smije ni u snu.

Izbornik Goluža za akciju Slovačka odredio je 16 igrača, a najavio je nakon toga i promjene za Latviju, "dvije do tri, bude li situacija to dopustila".

Dakle, u odnosu na OI nema Loserta, Ninčevića, Bičanića i Balića. Loserta jer se želi iskušati mladi Ivić, Bičanića (zglob) i Balića (natučena rebra) zato što su ozlijeđeni, a Ninčevića jer se želi iskušati Batinović i...

- Razgovaramo i razgovarali smo sa svima. Ovo je sastav za ovu akciju, utakmica je puno pa i prilika - pojašnjava Goluža.

Za četvoricu je jasno, Ninčević traži obrazloženje s obzirom na to da u Berlinu igra dobro.

- Procjena je da za ovaj ciklus nije potreban. Moramo i želimo neke stvari isprobati, jednostavno rečeno.

Popis reprezentativaca za kvalifikacije za EP:

Alilović, Ivić, Čupić, Horvat, Štrlek, Batinović, Vori, Musa, Lacković, Gojun, Matić, Duvnjak, Kopljar, Buntić, Valčić J., Vuković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:20