OSKAROVCI I KAVA

De’Longhi odradio sjajan marketing s Brad Pittom i sad svi znaju za njih ako i ne vole kavu

 De Longhi/
Čak i ako vam kava nije važna, danas ćete sa svih strana čuti za nove De Longhi aparate za kavu što je primjer izvrsnog marketinga

Oskarovac Brad Pitt krenuo je stopama svojeg prijatelja i zvijezde branda Nespresso, glumca Georgea Clooneya, potpisavši ugovor s talijanskim proizvođačem aparata za kavu De’Longhi koji ga je angažirao kao novog ambasadora svoje robne marke, stoji u priopćenju tvrtke.

Dionice De’Longhija su na milanskoj burzi nedugo nakon te objave porasle za 1,9 posto i sada iznose 39,48 eura. Talijanska tvrtka za proizvodnju kućanskih aparata izvijestila je da je međunarodnu kampanju za svoju marku aparata za kavu u kućanstvu pokrenula videom koji je režirao redatelj filma La La Land Damien Chazelle, a njezin glavni akter je Pitt.

Za umjetničku viziju kampanje bio je zadužen snimatelj Linus Sandgren, a glazbu za kampanju napisao je Justin Hurwitz, poznat po dugogodišnjoj suradnji sa Chazelleom. Svi su nagrađeni Oscarima.

Za fotografije i videosnimke bio je zadužen Lachlan Bailey, australski fotograf čije radove koriste brandovi poput Calvina Kleina, Ralpha Laurena, Armanija i Jimmyja Chooa.

"Naša je grupacija posljednjih godina doživjela izniman poslovni uzlet, a u toj je ekspanziji segment aparata za espresso kavu u kućanstvu preuzeo središnju ulogu", rekao je izvršni direktor De'Longhija Massimo Garavaglia.

"Upravo zato vjerujemo da je Brad Pitt savršen ambasador našeg branda i prava osoba koja će ispričati našu De’Longhi priču ostatku svijeta. On je promotor duha De’ Longhi - odvažan, globalno poznat i priznat, a istodobno sofisticiran i elegantan", kazao je Garavaglia.

De'Longhi je prošle godine izvijestio o dvoznamenkastom rastu prihoda jer je, zbog karantene povećana potražnja za aparatima za kavu, pomagalima za kuhanje i klima uređajima. Prihod od prodaje aparata za espresso kavu za kućanstva čini više od polovice prometa De'Longhija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:57