Vrijeme je za izlazak

Dubravkin put i Rougemarin City već imaju nove menije, a SOL tapas je u ponudu vratio uspješnicu

Ako ste se pitali kad će to proljeće i nova ponuda u restoranima, imamo dobre vijesti

Premda nam kalendarski još nije stiglo proljeće, što se ne može reći i za vrijeme, neki su restorani već promijenili svoj meni i u ponudu uveli nova jela. Ako ste među onima koji su to priželjkivali, a i inače volite posjetiti Rougemarin CITY ili Dubravkin put, tada već možete rezervirati stol i uživati u nekim novim okusima. Isto vrijedi i za SOL tapas na hrvatski način chefa Mate Jankovića koji je u ponudu vratio doručak zbog kojega su mnogi voljeli jutra provoditi na glavnom zagrebačkom trgu. Pa krenimo redom...

SOL TAPAS NA HRVATSKI

Adresa: Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb
Kontakt i rezervacije: +385 (0)95 863 1777 i online

Osim što posljednjih tjedana privlači pažnju gostovanjima poznatih domaćih chefova, SOL tapas na hrvatski, inspiriran tradicionalnim hrvatskim okusima i namirnicama, napravio je ove jeseni odličan potez kad je uveo tjedni meni po cijeni od 36 eura, koji redovito mijenja. Tako ovaj tjedan za tu cijenu u dobrom društvu možete probati profiterole roast beef s crnim tartufom i carpaccio od pastrve s dimljenim vrhnjem i gorušicom, zatim zagrebački katsu sando i file hame s kremom od blitve i krumpira te se zasladiti kolačem od badema s rogačem i već legendarnim Međimoreom.

No, ako ste se poželjeli njihovog doručka, s ovim toplijim danima i njemu opet možemo guštati. Omiljeni Lički Benedikt, granola i kroasani, samo su dio ponude koju opet služe u jutarnjim satima, svaki dan od 8 do 11 sati.

ROUGEMARIN CITY

Adresa: Petrinjska 2, Zagreb
Kontakt i rezervacije: +385 (0)91 509 3191

Tražite li opciju za dobar ručak ili večeru, gablec ili druženje s prijateljima i poslovnim partnerima, obećava i novi meni jednog od restorana Marina Medaka. Katsu Bowl, Sando i Mapo, samo su neka od jela koja prizivaju neke nove gastronomske užitke. Međutim, na meniju su i Iberico Ribeye ili sporo pečeni ribeye od iberico svinje, bucatini pasta u umaku od pistacija, Crispy Calamari, tuna u umaku od luka i, primjerice, Chicken Toscana, pa doista možemo reći kako u ponudi imaju ponešto za svačiji ukus. Rougemarin CITY i ovim jelovnikom ostaje vjeran svojem konceptu, da kroz kulinarsku tradiciju donosi autentične okuse iz raznih kultura i zemalja bez obzira volite li više okuse Azije, Mediterana ili egzotična jela s drugih kontinenata. Rougemarin CITY radi svaki dan od 11 sati, a nedjeljom je zatvoren.

DUBRAVKIN PUT

Adresa: Dubravkin put 2, Zagreb
Kontakt i rezervacije: +385 (0)1 4834 975

Novitete u ponudi za ručak ima i restoran Dubravkin put, fine dining restoran na atraktivnoj lokaciji šume Tuškanac. Od hladnih predjela sad možete birati između čičoke, jabuke i cikorije, mariniranog škampa u umaku od badema, pohanog junećeg tartara s ukiseljenom mrkvom i crnim tartufima te tatarskog bifteka s crumbleom od vlasca. Ponuda toplih predjela uključuje juhu od šarana, rižoto Milanese, papardelle s raguom od teleće koljenice i crnih truba te poširane gambere u umaku od kamenica s tartarom od brancina. Od glavnih jela chef Tibor Valinčić pripremio je torticu od celera s porilukom i ciklom, file romba s krumpirom i umakom od mlaćenice, zatim odojak i hrvatski biftek s prilogom. Od slatkog na meniju su karamelizirani ananas, kokos i sladoled od bijele čokolade i naranče te Moelleux od Itakuya čokolade s mangom i bananom. Ono što neki možda ne znaju je da u Dubravkinom putu možete kombinirati tri slijeda po cijeni od 47 ili četiri slijeda po cijeni od 60 eura. Ponuda vrijedi isključivo za ručak koji se poslužuje od 12 do 16:30 sati (osim nedjeljom).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:32