Uskoro u ponudi

SOL Mate Jankovića priključuje se pokretu vlastite proizvodnje croissanta i cruffina

 Marko Miščević/Cropix, Mate Janković/Facebook
Izrada slastica od lisnatog tijesta novi je projekt našeg poznatog chefa u prostoru na glavnom zagrebačkom trgu

Nedavno je Mate Janković objavio kako vraća doručak u ponudu SOL tapas bara na hrvatski, a već ima nove vijesti kojima će razveseliti sve vjerne posjetitelje, ali i ljubitelje slastica od lisnatog tijesta. Naime, uskoro u Gradskoj kavani pokreće vlastiti pastry program. Za tu su namjenu, kako je objavio, kupili vrhunsku pekarsku opremu te će sami proizvoditi croissante, pain au chocolat, cruffine...

"Projekt je veliki izazov jer smo osim opreme trebali i consulting oko proizvodnje. Posao se pokazao dosta teškim i zahtjevnim, ali nas je kroz njega stručno vodila Kate Svaguša, kojoj se zahvaljujem na pomoći", o novostima je izvijestio Janković.

Također je naglasio kako SOL tapas na hrvatski želi imati kontinuiranu kvalitetu i top proizvod te konstantno raditi na novim okusima punjenja.

"Naglasak će biti na sezonskim okusima i vrhunskim sastojcima", napisao je u Facebook objavi na privatnom profilu chef Janković.

Kako je vidljivo iz njegove objave, proizvodi poput croissanta već se naveliko peku i kušaju unutar pogona, a kada će ih moći probati njihovi vjerni kupci, dodao je, naknadno ćemo doznati kada sve bude spremno.

Inače, njihova stručna suradnica na ovom projektu - Kate Svaguša je pastry chefica koja se specijalizirala za lisnata tijesta, posebno kroasane. U ovom je poslu aktivno već šest godina, a posljednje dvije je maksimalno posvećena tijestu. Iskustvo je prikupljala po brojnim restoranima, u pekarskom pogonu i slastičarnici te na stažu u poznatom londonskom restoranu The Ledbury. Danas radi kao suradnica pastry chefa Luke Pavića u hotelu Lemongarden 5* na Braču, a zanimljivo je da joj je tema završnog rada u srednjoj školi bila (iako tada nije znala da će joj to biti životni poziv i ljubav): "Proizvodi od lisnatog tijesta i kroasani".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 10:11