VELIKI TEST PANETTONEA

Epizoda druga: Isplati li se naručiti panettone za 80 eura i je li zbilja toliko dobar?

U novom nastavku našeg panettone kušanja donosimo dojmove o panettoneu brenda koji je nastao suradnjom Massima Botture i Guccija

Kako smo već najavili, ove smo godine, nakon brojnih upita za preporuku panettonea, odlučili organizirati malo kušanje i pronaći onaj koji bismo i sami vrlo rado ponovili. Budući da dobro znamo kako je priprema ovog, kako ga vole nazivati, Mount Everesta u slastičarstvu zahtjevan zadatak koji iziskuje puno truda, znanja i strpljenja, kušanju smo prije svega pristupili s velikim poštovanjem.

Okupili smo šest kušača, redom amatera, te smo se vodili jednostavnim kriterijima kao što su omjer voća i tijesta, aromatičnost i tekstura. Nešto kao da za obiteljskim stolom, s članovima obitelji koji vole dobro pojesti, komentiramo ono što je ispred nas. Testiranje je provedeno na slijepo, što znači da niti jedan od kušača u trenutku kušanja nije znao naziv proizvođača pojedinog panettonea.

image

U kušanje smo uključili četiri talijanska i dva hrvatska panettonea

Vedran Peteh/Cropix

Naše dojmove o panettoneu talijanskog proizvođača Tre Marie možete provjeriti ovdje, a u nastavku ostavljamo dojmove za najskuplji panettone na testiranju - Gucci Osterije da Massimo Bottura.

GUCCI OSTERIA DA MASSIMO BOTTURA

Gucci Osteria projekt je nastao iz suradnje slavnog talijanskog chefa Massima Botture i brenda Gucci, točnije njihova kreativnog direktora Alessandra Michelea. Na svijetu postoje četiri Gucci Osterije, u Firenci u Italiji, na Beverly Hillsu u SAD-u, u Tokiju u Japanu te Seulu u Koreji. Osim uživanja u hrani u samim restoranima, Gucci Osteria nudi i nekoliko vrsta slastica koje se mogu naručiti putem njihovog web shopa. Jedna od njih je njihov tradicionalni panettone te panettone s malinom i čokoladom, različite praline, namazi, keksi, suđe, umaci, alkoholni napici i poklon paketi. Upravo s njihovog web shopa i mi smo naručili panettone.

image
Vedran Peteh/Cropix

Gdje naručiti: online ovdje

Cijena: 80 eura za 1 kg

Dojmovi:

Iako se u usporedbi s drugim panettoneima na kušanju ovaj na prvu učinio pomalo praznjikavim i kao da uopće nije bogat, već nakon prvog zalogaja znali smo da ćemo odrezati još jedan komad. Iznimno sočan, taman dovoljno sladak i jako prozračan. Za stolom su se mogli čuti i komentari poput "kao pamuk" i "tako je svilen". Grožđice su jako sočne, a sam panettone je prilično aromatičan, ali ne i preintenzivan.

image
Vedran Peteh/Cropix

Jedna kušačica rekla je kako bi bez ikakvog problema mogla pojesti pola kilograma ovog panettonea i ne bi joj trebao čak niti čaj ili kakva druga tekućina. "Ovaj panettone je toliko dobar da jednostavno traži da ga jedeš", bio je još jedan od komentara. Nježan je, nije napadan i ostavlja zbilja dobar dojam. No, moramo priznati, s obzirom na cijenu i ime koje iza njega stoji, manje nismo ni očekivali.

Važno je dodati, ovaj panettone dolazi upakiran u lijepu brendiranu limenu kutiju i platnenu vrećicu.

image
Vedran Peteh/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:02