DOBRA PREPORUKA

Isprobali smo Kroštuline smrznute kroasane, za 40 kuna imate čistu sreću za doručak

 Privatna Arhiva/
Iako najviše volimo kućnu izradu kroasana, Kroštulin proizvod je dobra alternativa kad ste lijeni i željni toplih kroasana

Nedavno smo otkrili kako se u boljim supermarketima poput Interspara, Kauflanda i Super Konzuma može kupiti pakiranje smrznutih kroasana koje proizvodi Kroštula. Budući da smo već upoznati s kvalitetom njihovih proizvoda, njihov panettone je jedan od najboljih koji možete kupiti u Hrvatskoj, odlučili smo isprobati i kroasane. Pakiranje od šest kroasana košta 39,99 kuna. Očito već postoji publika koja redovito kupuje spomenuti proizvod jer smo uspjeli ugrabiti posljednja dva pakiranja.

Kroštulini kroasani dobiveni su procesom duge fermentacije. Na pečenje ipak treba pričekati nešto dulje. Kako stoji u uputama na pakiranju, radi se o kroasanima koji sadrže 81 sloj maslaca i tijesta, zbog čega se nakon pečenja dobiva lijepa razlistana, prozračna struktura. Kvalitetni sastojci i ručna izrada, nažalost, nisu čest slučaj s brzo smrznutim pekarskim proizvodima pa uvijek radije kod kuće ispečemo turu kroasana iako je to prilično dugotrajan proces.

"Našim kroasanima potrebna su 3 dana za izradu, prvi dan za fermentaciju, drugi za preklapanje maslaca (laminacija) i treći dan, koji smo prepustili tebi, za finalno dizanje i pečenje", stoji u uputama za pripremu.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Prije samog pečenja, Kroštuline kroasane je potrebno držati u hladnjaku 12 sati te nakon toga još 2 do 3 sata na sobnoj temperaturi. Ubrzat ćete proces ako ih ostavite na sobnoj temperaturi preko noći (7 do 8 sati). Odlučili smo se za drugu opciju i izvadili kroasane iz zamrzivača taman prije spavanja kako bismo u njima uživali za doručak. Male smrznute kroasane rasporedili smo po papiru za pečenje, prekrili i ostavili da se dižu. Nakon osam sati kroasani su znatno povećali svoj volumen. Kroasani se prije pečenja mogu premazati razmućenim jajem, a mi smo dio dodatno posipali sezamom te cvijetom soli. Peku se 17 minuta na 175 stupnjeva (ili vi ocijenite koliko ćete peći ovisno o jačini vaše pećnice).

Nakon 17 minuta, iz pećnice smo izvadili velike, sjajne, lagane, prozračne kroasane s bogatim okusom maslaca. Kroasani nisu bili nimalo teški, ali dovoljno zasitni. Iako nam je još uvijek draža kućna priprema, Kroštulini kroasani su dobra alternativa kad jednostavno niste od volje potrošiti tri dana na izradu kroasana.

image
Privatna Arhiva/

Osim što su Kroštulini kroasani dobra ideja ideja za drugačiji nedjeljni doručak koji vas ne bi trebao razočarati, kupovinom činite i dobro djelo. Naime, 5 posto od svake kupovine proizvoda iz Kroštulinog asortimana Kućne pekarnice, ide u prilog zakladi Budi Foodie, koja mladim entuzijastima u pekarstvo omogućuje školovanje na uglednim pekarskim institutima, Le Cordon Bleu i Ecole Internationale de Boulangerie. Projekt je nastao u suradnji sa šibenskim restoranom Pelegrini.

ŠTO JE I GDJE SE NALAZI KROŠTULA?

Kroštula proizvodnja nalazi se u Pakoštanima i nekada je bila klasična, tradicionalna pekarnica, kako nam je svojevremeno objasnio Karlo Vulin, tehnolog koji je preuzeo vodstvo nad obiteljskom tvrtkom. Njihova mekana brioche peciva jedan su od najpopularnijih izbora kada su u pitanju različiti festivali na čijim kućicama se uživa u burgerima i hot dogovima, a poznati su i po proizvodima koji nastaju dugom fermentacijom i primjenom prirodnog kvasaca. Kako stoji na njihovoj službenoj stranici, njihove proizvode možete pronaći u pekarnicama Kroštula Zadar, Kroštula bread & coffe, Bread & burger by Kroštula, Pupa by Pellegrini, Romero bread & burger Opatija, zatim supermarketima Interspar, Kaufland i Super Konzum (gdje smo i pronašli proizvde iz asortimana Kućna pekarnica).

Kroštula u svom pekarskom asortimanu osim kroasana nudi i pečene focaccie, kruh i salenjaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:28