RITAM SCENE

Ivan Đukić odlazi iz Lipovog hlada i od svibnja kuha na novoj adresi, Osijek dobiva bistro koji zvuči obećavajuće

Osječki chef otkrio nam je detalje o novom projektu, bistrou u kojem bi trebao početi kuhati ovog svibnja

"Nakon nevjerojatnih 15 godina provedenih u Lipovom hladu, došao je trenutak da se oprostim od mog Donjeg grada i Lipovog hlada", najavio je chef Ivan Đukić veliku životnu odluku, ali i značajan potez za osječku gastronomsku scenu. Đukić je, naime, u Lipovom hladu napravio pravu malu revoluciju i pretvorio ga u jedan od rijetkih restorana na tom području koji nude spoj inovativnog, suvremenog i tradicionalnog, uz nepretencioznu domaću atmosferu, kako smo i pisali prošle godine kada smo ih posjetili.

Zanimljivo je dodati kako su osječka braća Tomica i Ivan Đukić prvi Hrvati članovi visoko priznate svjetske kuharske organizacije Escoffierovih učenika, a sam Ivan dobitnik je brojnih nagrada - brončanih i srebrnih medalja sa svjetskog kulinarskog prvenstva u Luksemburgu (2014., 2018.), zlatne medalje s državnog prvenstva Dani hrvatskog kulinarstva (2015.), kao i bronce i srebra s IKA kulinarskih olimpijada održanih u Erfurtu i Stuttgartu (2016., 2020.), a sve za svoje radove rezbarenja odnosno carvinga.

VIŠE O IVANU ĐUKIĆU I CARVINGU PROČITAJTE OVDJE

image
Darko Tomas/Cropix/

Kako nam je Đukić rekao u kratkom razgovoru, došlo je vrijeme za nove izazove pa je tako već ušao u drugi projekt i početkom svibnja počinje kuhati na novoj adresi - u bistrou Schampini. Riječ je o lokalu koji je smješten uz samu Dravu, na promenadi, blizu hotela Osijek i u kojem će gostima nuditi lokalne namirnice upakirane u malo drugačija jela.

"To će biti bistro u kojem ćemo posebnu pažnju posvetiti sparivanju hrane i vina, imat ćemo sezonska jela, fokusirati se na lokalne namirnice i nudit ćemo neka jela internacionalne kuhinje, ali i divljač, riječnu ribu i klasike koje su moji gosti već imali prilike kušati. Bit će tu i slatkovodna riba, što koji dan budemo mogli nabaviti", rekao nam je Đukić i otkrio kako je otvorenje planirano za početak svibnja.

image
Marko Mrkonjic/Cropix

"To je skroz novi prostor, nikad prije na istoj adresi nije bio restoran tako da krećemo ispočetka. Mislim da je ideja odlična i već dugo razmišljam o tome kako je došlo vrijeme da i gosti traže nešto novo i da Osijek napokon polako raste u tom smislu. Volimo tradiciju i tradicionalni restorani su uvijek dobra ideja za ručak, ali samo kada su autentični, a uz njih, mora postojati i opcija nečeg novog i svježeg, tako da gosti mogu odabrati što im u kojem trenutku odgovara. Pozicija bistroa Schampini je odlična, lagano skupljamo ekipu i vidimo da su ljudi zainteresirani. Iza cijelog projekta stoji super ekipa, ambijent će biti stvarno lijep, moderan i zanimljiv i baš se veselim pokazati ljudima što ćemo sve raditi", rekao nam je Ivan Đukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:19