Najslasnija tradicija

Jeli su ih Tina Turner, Robbie Williams, U2, kralj Charles..., a vrijeme je da i vi kušate najbolje štrukle u gradu

Ako ste pomislili da zagrebačkoj metropoli nedostaje zanimljivih gurmanskih sadržaja nakon blagdanske euforije, ovo je idealna prilika da vas razuvjerimo

Već tradicionalno u siječnju Esplanadin Le Bistro poziva sve istinske hedoniste na Dane Esplanadinih štrukli koji se održavaju od 8. do 31. siječnja 2024. Ljubitelji štrukli u siječnju će doći na svoje uz slasnu Esplanadinu poslasticu koja je tijekom godina stekla status specijaliteta hotela i postala sinonim za vrhunsku kvalitetu njihove kuhinje. Ukusni, zapečeni i primamljivi štrukli bit će dostupni po posebnoj ponudi od 16 eura za dvije porcije (u jednoj porciji poslužuju se dva komada zapečenih štrukli).

image

Esplanadini štrukli

Lili Bašić

Neodoljivi Esplanadini štrukli pripremaju se ručno od tek nekoliko svježih sastojaka prema istom provjerenom receptu već više od pola stoljeća i upravo su zbog toga posebno cijenjeni. Tijesto se mijesi i razvlači preko cijelog stola dok ne bude sasvim tanko, poput plahte. Potom se puni svježim sirom, a štrukli se oblikuju tankim porculanskim tanjurićem te se potom kuhaju na pari, pažljivo stavljaju u keramičku posudu, preliju finim vrhnjem i zapeku u pećnici dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Gosti ih konzumiraju kao predjelo, glavno jelo uz malo soli ili kao desert sa šećerom. Za sve one koji još nisu kušali fantastične Esplanadine štrukle, ovu savršenu simfoniju sirnih okusa nikada nije kasno probati. Jednom kada ih kušate, zasigurno ćete poželjeti doći opet i opet!

image
Šimun Šitum
image
Šimun Šitum
image
Šimun Šitum

"Jedna porcija sastoji se od dva komada štrukli zapečenih u finom vrhnju, upravo da vas zasiti, a savršeno pristaju uz čašu vrhunskog vina ili pjenušca za potpun doživljaj. Gosti naprosto obožavaju naše štrukle koji su s godinama stekli golemu popularnost, čak i izvan granica Hrvatske, pa mnogi inozemni gosti, posebno oni iz regije, dolaze u Zagreb isključivo da bi uživali u ovom jelu. Štrukli su toliko slasni i ukusni da se nalaze na jelovniku gotovo svake važnije svečanosti i obljetnice. Siječanj je idealno vrijeme, a istinski ljubitelji javljaju nam se već u prosincu da rezerviraju svoj stol i prepuste se ovom savršenom comfort foodu. Nismo bez razloga stekli opravdan status najboljih štrukli u gradu, a sudeći po količini konzumiranih štrukli samo tijekom prošlog mjeseca, jasno je zašto je upravo ovaj specijalitet zauzeo važno mjestu u ponudi hotela”, istaknuo je Ivan Trbušić, restoranski menadžer Le Bistroa.

Pripremite štrukle kako ih rade u Zagorju, imamo provjereni recept!

image
Lili Bašić

Ovaj tradicionalni specijalitet iz Hrvatskog zagorja zaslužio je svoje neosporno mjesto u kulinarskoj ponudi zagrebačkog hotela Esplanade od samog početka. Štrukli su prvi put pripremljeni u hotelu Esplanade još 1951. godine, a sve je počelo od ideje da se gostima i inozemnim uzvanicima na gala svečanostima ponudi nešto privlačno, izvorno i provjereno dobro iz različitih krajeva Hrvatske. Tadašnji chefovi prepoznali su vrijednost nacionalnih jela kao najprivlačniju pozivnicu za goste koji žele uživati u lokalnim delicijama, a štrukli su od tada nezaobilazan klasik svakog jelovnika hotela Esplanade. Prešavši put od seoskih kuhinja do elitnih restorana, ova ukusna poslastica dosegla je vrh ponude zahvaljujući svojoj kvaliteti, svježim sastojcima, ručnoj izradi i lokalnoj tradiciji. Esplanadine štrukle kušali su i brojni poznati gosti, među kojima su Tina Turner, Robbie Williams, Sting, grupa U2, kralj Charles te brojni drugi ugledni gosti tijekom boravka u Zagrebu.

"Štrukle poslužujemo gostima i za doručak uz ostale domaće proizvode poput drniškog pršuta, paškog sira, domaćih čvaraka, maslinova ulja i lokalnog pjenušca s Plešivice. Oni su najslasniji dio gotovo svakog važnijeg događaja, jednostavno nestanu za tren! Ipak, najjaču poveznicu s ovim specijalitetom ima upravo Le Bistro i vjerujem da će tako i ostati. Naši gosti uživaju u ugodnom ozračju Le Bistroa uz ovaj nezaobilazan klasik, osobito tijekom zimskih mjesec", istaknula je šefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić.

image

Le Bistro Esplanade

Rajan Milošević

Uvjerite se ovog siječnja zašto ovo jelo već desetljećima nosi kultni status i čija se receptura prenosi s generacije na generaciju vrhunskih Esplanadinih slastičara. Promotivna akcija Dani Esplanadinih štrukli traje od 8. do 31. siječnja 2024. i odnosi se isključivo na konzumaciju dvije porcije zapečenih štrukli u restoranu Le Bistro u promotivnom iznosu od 16 €. Svaka porcija sadrži dva komada štrukli. Redovna cijena jedne porcije iznosi 11,5 €. Promocija se ne odnosi na kupnju zamrznutih štrukli ili štrukli za van. Tri i pol tjedna uživanja u najpoznatijim štruklima u gradu prilika je koja se zasigurno ne propušta lako!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 02:59