Projekt ''velike blagovaonice''!

Novi projekt Massima Botture u suradnji s Robertom De Nirom!

Chef Massimo Bottura je ostvario izniman uspjeh zahvaljujući svom restoranu Osteria Francescana iz Modene koji je proglašen najboljim svjetskim restoranu za 2016. godinu.
Chef Massimo Bottura je ostvario izniman uspjeh zahvaljujući svom restoranu Osteria Francescana iz Modene koji je proglašen najboljim svjetskim restoranu za 2016. godinu.

Izvor vijesti: Eater

Bottura je poseban chef, umjesto da mu je slava njegovog restorana udarila u glavu, on se odlučio na borbu protiv gladi i otpada hrane u Milanu i Rio de Janeiru. Sada ima novi projekt u New Yorku.

13 Giugno 2016 New York City

A photo posted by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Nedavni natpisi u talijanskom Bergamo postu su otkrili kako Bottura radi na projektu ''velike blagovaonice'' u Bronxu, iako daljni detalji nisu bili spominjani. Također, post na Botturinom Instagram profilu je dao naslutiti kako bi projekt mogao započeti sljedeće godine, a uključen u njega bi mogao biti i slavni glumac Robert De Niro.

Planning the new Refettorio in the Bronx!!! 2017 with Bob

A photo posted by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Bottura je poznat po brojnim projektima čiji je začetnik. Na Milano Expo-u 2015. godine je lansirao Refettorio Ambrosiano, humanitarni projekt u sklopu kojega je kreirao meni od ostataka s izložbe i dijelio ih djeci i beskućnicima diljem Italije. Refettorio Ambrosiano tvrdi kako je na taj način uspio ''spasiti'' 15 tona otpada hrane. Nastavno na ovaj projekt, Bottura lansira i podružnicu u Rio de Janeiru koja će pripremati hranu od ostataka iz Olympic Village-a, kompleksa u koji će se smještati posjetitelji i sudionici Olimpijskih igara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 05:50