Projekt ''velike blagovaonice''!

Novi projekt Massima Botture u suradnji s Robertom De Nirom!

Chef Massimo Bottura je ostvario izniman uspjeh zahvaljujući svom restoranu Osteria Francescana iz Modene koji je proglašen najboljim svjetskim restoranu za 2016. godinu.

Izvor vijesti: Eater

Bottura je poseban chef, umjesto da mu je slava njegovog restorana udarila u glavu, on se odlučio na borbu protiv gladi i otpada hrane u Milanu i Rio de Janeiru. Sada ima novi projekt u New Yorku.

13 Giugno 2016 New York City

A photo posted by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Nedavni natpisi u talijanskom Bergamo postu su otkrili kako Bottura radi na projektu ''velike blagovaonice'' u Bronxu, iako daljni detalji nisu bili spominjani. Također, post na Botturinom Instagram profilu je dao naslutiti kako bi projekt mogao započeti sljedeće godine, a uključen u njega bi mogao biti i slavni glumac Robert De Niro.

Planning the new Refettorio in the Bronx!!! 2017 with Bob

A photo posted by Massimo Bottura (@massimobottura) on

Bottura je poznat po brojnim projektima čiji je začetnik. Na Milano Expo-u 2015. godine je lansirao Refettorio Ambrosiano, humanitarni projekt u sklopu kojega je kreirao meni od ostataka s izložbe i dijelio ih djeci i beskućnicima diljem Italije. Refettorio Ambrosiano tvrdi kako je na taj način uspio ''spasiti'' 15 tona otpada hrane. Nastavno na ovaj projekt, Bottura lansira i podružnicu u Rio de Janeiru koja će pripremati hranu od ostataka iz Olympic Village-a, kompleksa u koji će se smještati posjetitelji i sudionici Olimpijskih igara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:57