NAJBOLJE PAŠTETE

Obitelj iz Podravine radi najbolje paštete na svijetu, a dobili su i srebro za sjajnu ambalažu

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Royal Duck linija proizvoda obitelji Orehovec osvojila je srebrnu medalju na svjetskom natjecanju u dizajnu ambalaže Pentawards

Krajem ožujka posjetili smo najveću farmu pataka u Hrvatskoj. Radi se naravno, o poljoprivrednom gospodarstvu obitelji Orehovec. Osim pataka, uzgajaju još i piliće, pijetlove i guske. Ipak, fokus je na patkama, kojih u godinu dana na tom gospodarstvu uzgoje i 50.000 komada. Nedavno je njihova Royal Duck linija proizvoda osvojila je srebrnu medalju na svjetskom natjecanju u dizajnu ambalaže Pentawards. Dizajn ambalaže rezultat je rada dizajnera poznatog u svijetu vina, Marina Šubašića iz agencije CAT 01. Naime, Pentawards je jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja u grafičkom dizajnu ambalaže. Osnovano 2007. godine, natjecanje se zalaže za prepoznavanje izvrsnosti u dizajnu ambalaže, povezujući na taj način globalnu dizajnersku zajednicu, a na ovogodišnje, 14. izdanje prestižnog natjecanja pristiglo je čak 2000 prijava iz više od 60 zemalja svijeta!

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

Ovogodišnji ocjenjivački žiri sastojao se od eminentnih članova iz 18 zemalja, uključujući i kreativne direktore vodećih svjetskih kompanija kao što su Lego, Amazon, Microsoft, Facebook, Nestle, Xiaomi i Heineken.

Na natjecanje su se prijavili u kategoriji Gourmet food sa šest etiketa iz njihove nove linije Royal Duck premium pačjih proizvoda. Dizajner Marin Šubašić vrlo kreativno je spojio priču o patkama iz slobodnog, održivog i etičnog uzgoja, praćenu profesionalnim i strastvenim zanatstvom u rustikalne etikete.

Royal Duck je premium brend proizvoda od pačjeg mesa iz slobodnog uzgoja koji je zamišljen kao nadopuna na osnovni asortiman svježeg mesa iz ponude Poljoprivrednog gospodarstva Orehovec. Kreiranju brenda pristupilo se profesionalno iz svakog spektra pa je tako za okuse zadužen gastrokonzultant Raul Lajtman, a za dizajn vizualnog identiteta brenda mladi hrvatski dizajner Marin Šubašić koji se zadnjih godina specijalizirao u unikatnim vinskim etiketama.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Nagrađena etiketa podijeljena je na pet segmenata od kojih svaki ima svoju priču, ali su tematski povezane u cjelinu, a glavni likovi DUX i FATe nalaze se upravo u sredini etikete. Zasluženo, portreti njihovih visočanstva ukrašeni su indikativnim zlatnim, vintage okvirom, nježno nadopunjujući određenu boju pozadine: mocha smeđa za bezvremensku klasičnu paštetu od pačje jetre, bordo ljubičasta za nesvakidašnju paštetu od dimljene patke, smaragdno zelena za pačju paštetu obogaćenu bučinim uljem, tamno smeđa za svilenkastu pačju mast, kestenjasto crvenkasta za dimljenu pačju mast i tamno bordo za baršunastu guščju mast. Kroz postupak otkrivanja ovog neuobičajenog kraljevstva pataka i gusaka, promatrača će voditi pažljivo osmišljena tipografija.

Pročitajte sve o obitelji koja radi najbolje pačje paštete na svijetu u malom podravskom selu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:48