Predobar gadget

Ovaj maleni uređaj stane u džep, a s njim možete pripremiti kremasti espresso bez baterija

 Wacaco.com
Za Picopressom su poludjeli mnogi kavoljupci diljem svijeta jer ga mogu nositi na putovanje, planinaranje i posao

Jeste li čuli za džepni espresso? Riječ je o malenom prijenosnom aparatu za kavu simpatičnog naziva Picopresso za kojim su u zadnje vrijeme poludjeli mnogi kavoljupci diljem svijeta. Naime, ovaj aparat možete nositi na posao, planinarenje ili putovanje. Vrlo je lagan za transport i rukovanje, jer teži svega 350 grama, pa ga možete spakirati u torbu ili kofer, a dobro je rješenje i na poslu jer se može koristiti u uredu i tako uštedjeti novac za skupe kave u kafićima.

Prednost ovakvih uređaja osim mobilnosti i jednostavnosti jest i sposobnost pripreme kave vlastitim pritiskom ruke. Dakle, svoj omiljeni napitak možete pripremiti bez korištenja baterija ili električne energije, jer ih zamjenjuje ručno pumpanje koje stvara pritisak unutar komore, te omogućava kavi da ekstrahira pod optimalnim tlakom.

Takav proces pripreme kave vrlo je jednostavan. Najprije se u filter aparata dodaje fino mljevena kava, zatim se u rezervoar dodaje vruća voda, a stiskanjem gumba kreće ručno pumpanje. Nakon desetak sekundi, kava počinje curiti u šalicu i espresso je spreman za uživanje.

Inače, prijenosni aparati za kavu postoje već neko vrijeme na tržištu, ali se sve više nadograđuju kako bi zadovoljili potrebe kavoljubaca gdje god se nalazili. No, ako ste i odlučili potrošiti novac na ovakav simpatičan gadget svakako razmislite i o njegovim nedostacima.

Primjerice, ako ga nosite na višednevni izlet uzmite u obzir da bi ga nakon korištenja trebalo očistiti u što kraćem roku, a druga i nimalo manje važna stvar je i što ćete sa sobom morati nositi vruću vodu u termosici jer ovakvi aparati još uvijek nemaju svoje grijače. Ipak, ako ga koristite u uredu gdje imate kuhalo za vodu to neće biti problem. Prijenosi aparati mogu se kupiti i na nekim domaćim web shopovima, a cijene se kreću od 73 do 150 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:59