DOBRA PREPORUKA

Ovo je vjerojatno najbogatiji sendvič koji u Zagrebu možete pojesti, košta 5 eura i vrijedi svakog centa

Ekipa iz Boogie Laba vratila se s godišnjeg pa smo na adresu Ulica kneza Borne 26 svratili po gablec

Naša jutarnja šetnja do redakcije danas je nakratko prekinuta skretanjem u kompleks Parka kneževa kako bismo u Boogie Labu, jednoj od trenutno najpopularnijih pekarnica u gradu, kupili gablec koji smo zaboravili ponijeti od kuće. Budući da je lokal ponovno, nakon kraćeg kolektivnog odmora, otvoren tek jučer, nismo očekivali preveliku gužvu no još prije 10 sati ujutro, bio je prilično dobro popunjen.

Nismo imali namjeru sjesti pa smo samo svratili do velike staklene vitrine i, iako pri dolasku nismo bili sigurni bismo li odabrali slatku ili slanu opciju, kada smo vidjeli njihove sendviče, znali smo da će upravo to biti naš današnji ručak. Odmah nas je privukao bogato nadjeven sendvič s mortadelom i pestom od pistacije koji, baš kao i sendviči s pršutom i šunkom, košta 5 eura. Kako smo načuli da je focaccia koja se također nalazi u vitrini još topla, uzeli smo i nju te sve zajedno platili 7,50 eura.

image
Marko Miscevic/Cropix

Tek što smo izašli iz lokala, postalo nam je jasno koliko je bogat sendvič koji smo odabrali. Između dvije tanke kriške slasne, maslinovim uljem premazane focaccie nalazi se ogromna količina mortadele, ne nedostaje ni aromatičnog pesta kod pripreme kojeg se očito nije štedjelo na pistaciji, a kada ga jednom krenete jesti, teško ćete se zaustaviti.

Iako smo ga prvotno zamislili kao jelo u kojem ćemo uživati za gablec, nismo odoljeli i kušali smo ga već po izlasku iz Boogie Laba. Odmah smo pojeli trećinu sendviča, a zatim shvatili da je toliko zasitan da ćemo ostatak morati spremiti u torbu pa završiti kasnije. Ono što bi vam jedino moglo zasmetati pri konzumaciji ovog sendviča jest činjenica da ćete umastiti prste i pesto će vam vjerojatno završiti na bradi i ostatku lica, ali ćete istovremeno toliko uživati da vas u tom trenutku ništa od navedenog neće previše zabrinjavati.

image
Lidija Lončarić/

Na kraju smo zaključili kako je ovo definitivno najbogatiji sendvič s mortadelom na koji smo u zagrebačkim pekarnicama naišli, a isprobali smo ih stvarno puno. Dobro je dodati i kako smo ovu kombinaciju baš ovdje isprobali i kada je Boogie Lab tek otvoren, ali od tada sendvič se uvelike promijenio i svakako vrijedi 5 eura koliko ćete za njega morati izdvojiti. Ako imate vremena, ovdje svakako sjednite i na kavu ili napitak po želji, jer prostor izgleda sjajno i vlada prijateljska atmosfera, a toplo preporučujemo i da se na kraju doručka, bruncha, ručka ili večere počastite i njihovim odličnim sladoledom, o kojem više možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:27