Ice Ice Baby

Popularni lokal u centru sada nudi i sladoled, odmah smo ga uvrstili među najbolje koji se u Zagrebu mogu isprobati

Na meniju imaju pet varijanti sladoleda, od kojih su dva na štapiću, dva u obliku kuglica s kornetom i jedna granita

Otkako su u ožujku otvorili svoja vrata, u Boogie Labu u zagrebačkom Parku kneževa neprestano se nešto zbiva. Neočekivana popularnost ovog bistroa, koji je ujedno i bar i mjesto na koje možete svratiti po kroasan ili štrucu kruha, zatekla je sve, od samih vlasnika i ekipe u servisu pa do gostiju koji nerijetko moraju čekati u redu za svoj stol.

Pritom u Boogieju stalno nešto novo smišljaju: taman kad su temperature napokon malo porasle, odlučili su uvesti deserte zbog kojih doista vrijedi čekati. Od prošle subote, 17. lipnja, uz njihov klasični jelovnik za brunch i ručak dočekat će vas i ponuda sladoleda nazvana “Ice Ice Baby” koju su razvili u suradnji s poznatim chefom Dinom Galvagnom.

image
Privatna arhiva

Na meniju imaju pet različitih varijanti sladoleda, od kojih su dva na štapiću, dva u obliku kuglica s kornetom i jedna granita nadahnuta Sicilijom.
image
Privatna arhiva

Kušali smo sladoled Gianduja - lješnjak i Pistacchio s limunom koji nastaju naglim smrzavanjem pomoću tekućeg dušika. Oba uključuju dvije kuglice sladoleda, kornet koji sami rade i peku na licu mjesta prije serviranja, a u oba slučaja kornet s kuglicama sladoleda poslužen je preokrenut na tanjuru. Ideja je, objasnio nam je Karlo Vulin u Boogieju, da se kornet razbije žlicom pa se tako komadići hrskavog korneta mogu rasporediti kroz zalogaje. Dok Gianduja dolazi još i sa slanim karamelom i tostiranim lješnjacima, Pistacchio ima dodatni element tostiranih bučinih sjemenki i kreme od limun. Sladoled od pistacija obilježava bogat i pun okus paste od pistacija na kojoj u Boogieju ne štede, dok je u Gianduji slani karamel odlična nadopuna inače kremastog lješnjaka.
image
Privatna arhiva

Sladoled od maline i marelica na štapiću poslužen je na suncokretovim sjemenkama koje su karamelizirane s misom i ustvari je osvježavajući sorbet. Intenzivni voćni okus marelice i blago kiselkasta malina dobra su kombinacija, a sjemenke suncokreta su tu kako bi dodale kompleksnost sladoledu, kao i hrskavu komponentu koja je ovdje zanimljivo iznenađenje.
image
Privatna arhiva

Posljednji sladoled koji smo kušali bila je granita od badema s espressom. Ako ste putovali Sicilijom, sigurno ste naišli na cijele slastičarnice posvećene tom desertu koji je tipično poslužen s mekim brioche pecivom koje su odlučili i ovdje poslužiti. Kako je objasnio Galvagno, granita od badema u ovom se obliku jede za doručak, dok odrasli tome dodaju još i dozu kave, što je ovdje ustvari bio ristretto, odnosno koncentrirani espresso.
image
Privatna arhiva

U ponudi imaju još i štapić sa sladoledom koji su aromatizirali duhanom i raženim viskijem, čokoladom i tostiranim lješnjacima. Svi su deserti osmišljeni za konzumaciju u prostorima Boogie Laba, a za njih ćete izdvojiti po šest eura, uz iznimku maline i marelice na štapiću koja je pet eura. Tijekom ljeta planiraju mijenjati ponudu sladoleda ovisno o tome što ih u pojedinom trenutku nadahne. U svakom slučaju, Boogie vrijedi dodati na popis mjesta u gradu na kojima ovog ljeta možemo uživati u odličnim sladoledima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:56