ISPROBALI SMO

Proizvode najtraženiji cider na tržištu, a sada su izbacili novi hit stvoren za proljetne dane

 Privatna Arhiva/
Isprobali smo novi Buzdovan Apple&Ginger cider, a u nastavku donosimo detalje...

Nedavno smo na društvenim mrežama naletjeli na novi proizvod Buzdovana, prvog hrvatskog proizvođača cidera, odmah nas je privukla kombinacija jabuke i đumbira pa smo požurili u poslovnicu Mrkvice u zagrebačkoj ulici Ljudevita Posavskog i kupili bocu od 330 ml po cijeni od 16 kuna. Novi Buzdovan cider isprobali smo na suncem okupanoj klupi i zaključili kako je u pitanju osvježavajuće piće kao stvoreno za uživanje za vrijeme sve toplijih proljetnih dana, u dobrom društvu, ispod kakve zelene krošnje.

image
Privatna Arhiva/

Nakon što smo ispraznili bocu, još smo se jednom zainteresirali za novi proizvod iz male radionice Tomislava Veseljaka pa smo ga kontaktirali i zamolili da nam ukratko objasni priču iza novog proizvoda. Pokretač brenda Buzdovan, koji proizvodi danas itekako traženi cider od domaćih jabuka, objasnio nam je kako je na ideju Buzdovan Apple&Ginger cidera došao inspiriran ponudom u azijskim street food restoranima.

"Buzdovan Apple & Ginger cider je nastao kao inspiracija fermentiranog đumbira koji je vrlo prisutan u svim azijskim restoranima i street food barovima. Isto tako, željeli smo tržištu ponuditi jedinstveni proizvod, miks jabuke i đumbira koja se pokazala kao super kombinacija. U postupku fermentacije jabuke dodali smo hladno prešani đumbirov sok, rezultat je bio izvrstan i odmah smo bili oduševljeni tom kombinacijom", objasnio nam je i dodao kako se novi cider, logično, sjajno slaže s azijskom hranom, a dobar je i dodatak koktelima.

image
Privatna Arhiva/

Objasnio nam je i kako je prilično izazovno bilo pronaći kvalitetan đumbir koji će dati svježinu i laganu, začinjenu citrusnu notu.

"Zbog svoje jačine, s đumbirom treba biti oprezan pri doziranju. Svjesni smo da je ipak za neke ljude on još uvijek vrlo intenzivan dodatak tako da s njim treba biti oprezan, treba pogoditi dobar balans", pojasnio je.

Tomislav Veseljak nam je rekao i kako svake godine nastoje izbaciti nešto novo, prošle godine to je bila Buna Apple Cider o kojoj smo također pisali, a koja je nastala isključivo od starih sorti jabuke iz organskog voćnjaka podno Papuka, ove godine to je kombinacija jabuke i đumbira, a kako kaže, već sada razmišljaju i o novitetima za iduću godinu i vesele se malim pokusnim fermentacijama na jesen.

"Pošto je naš Apple&Ginger cider tek ugledao svjetlo dana, nije se još raširio po cijeloj Hrvatskoj, ali marljivo radimo na tome. Trenutno ga možete naći u Mrkvica dućanima, uskoro u Vrutku, a svi zainteresirani kupci mogu se isto tako javiti direktno nama na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.", rekao nam je na kraju razgovora Tomislav Veseljak iz Buzdovana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:02