GRAPESTON JE HIT!

Veliki uspjeh novog festivala: "Rasprodani smo! Festival se još nije održao, a već znamo da će nam ubuduće trebati veći prostor"

 Tom Dubravec/Cropix
Ulaznice za GrapeSton, prvi festival prirodnih vinogradara i spontanih vina Hrvatske, već su rasprodane

Interes za hrvatska prirodna vina veći je nego što se itko od organizatora mogao nadati. Naime, svih 250 ulaznica za GrapeSton, prvi festival prirodnih vinogradara i spontanih vina Hrvatske, koji će se održati u Stonu u subotu 27. travnja, rasprodano je.

image
Tom Dubravec/Cropix

To je dobra vijest za vinogradare i vinare, ali organizatorima, koji već danima moraju odbijati sve koji su željeli doći, nije lako jer telefoni neprestano zvone.

"Jednostavno ne možemo primiti više nikoga, iako bismo to voljeli. Ali, prostor je ograničen, u Knežev dvor gdje se festival održava ne stane više ljudi. Velik je to uspjeh i siguran pokazatelj da sve više ljudi želi piti prirodna vina iz vinograda i vinarija koje ne koriste kemijska zaštitna sredstva. Nadamo se da će ovaj festival potaknuti još više vinogradara i vinara da se okrenu ekološkim načelima i minimaliziraju intervencije u svojim vinogradima i podrumima. Festival se još nije ni održao, a već je jasno da ćemo u budućnosti morati naći veći prostor. Ali sad moramo apelirati na ljude da ne kreću za Ston ako nemaju ulaznicu, jer im ne možemo osigurati ulaz na festival", kaže Maja Čalić, jedna od organizatora GrapeStona.

image
Tom Dubravec/Cropix

Sve o GrapeStonu, festivalu prirodnih vinogradara i spontanih vina, možete pročitati ovdje, a više informacija o programu i popis sudionika potražite na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:25