PROLJETNA JUHA

Imamo recept za najjednostavniju juhu od medvjeđeg luka koju ovog proljeća možete skuhati

 Marko Miscevic/Cropix
Recept je s nama podijelio gitarist grupe Soul Fingers i vlasnik brenda Jucifer

Trebat će vam:

5 žlica zobenih pahuljica
1 žlica maslinova ulja
1 žlica maslaca
2 režnja češnjaka
1 manji luk
500 ml mlijeka
600 ml vode
2 prstohvata soli
2 prstohvata papra
2 žlice vrhnja
sok pola limuna
100 g medvjeđeg luka ili 2 žlice pesta od medvjeđeg luka

Priprema:

U dubokoj posudi zagrijte ulje i maslac, pomiješajte ih pa dodajte usitnjeni luk. Zatim dodajte zobene pahuljice i kratko ih pirjajte. Dodajte papar i sol. Dodajte češnjak. Pustite da se poprži i po potrebi dodajte malo još maslaca. Dodajte usitnjeni medvjeđi luk koji ste prethodno oprali pa pirjajte na srednje jakoj vatri dok ne povene. Dodajte mlijeko i vodu. Sve dobro promiješajte, pustite da kuha pet minuta. Maknite s vatre pa štapnim mikserom usitnite te kuhajte do željene gustoće juhe. Dodajte vrhnje i na kraju kuhanja iscijedite sok pola limuna te dobro izmiješajte. Po želji poslužite s usitnjenim svježim medvjeđim lukom.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:00