DANAS KUHAM

MENI ZA MARTINJE: Patka punjena mlincima

Zagreb, 021115.
Savska.
Kulinarski studio Majstor kuhar.
Jela za Martinje sa chefom Brankom Ognjenovicem.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / Hanza Media

Za martinjsko okupljanje nije potrebno imati vinograd, klet ni vinski podrum. Treba samo nabaviti demižonku i okupiti ekipu te osigurati hranu koja također 'voli popiti' nekoliko gutljaja vinčeka.

Patku odvojiti od kosti s leđne strane, poravnati meso i posoliti ga. Mlince kratko prokuhati u slanoj vodi i dobro ocijediti te malo zamastiti. Mlince posložiti na meso, odnosno nadjenuti patku mlincima i zašiti patku uz pomoć kuhinjskog konca. Peći na 180 stupnjeva oko dva i pol sata dok se lijepo ne zarumeni. Patku rezati na ploške da se u presjeku vide mlinci. Poslužiti s dinstanim kupusom ili salatom od kiselog kupusa.

Iz drugih medija

Izdvajamo