Za biskvit će vam trebati:
90 g šećera
1 jaje
60 g maslaca
5 g praška za pecivo
25 g kakaa
150 ml mlijeka
prstohvat soli
ekstrakt vanilije
70 g sjeckane tamne čokolade za kuhanje
Za kremu:
70 g bjelanjka
120 g šećera
170 g maslaca sobne temperature
100 g bijele čokolade
Priprema:
Jaje i šećer pjenasto izmutite i zatim dodajte suhe sastojke, otopljeni maslac i mlijeko. Na kraju dodajte sjeckanu čokoladu. Rasporedite u aluminijske posudice i pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta. Kada se ohlade, izdubite sredinu, nadjenite s kremom po želji (džem, čokoladni namaz, krema od vanilije...) te dodatno ukrasite s kremom.
Kremu napravite tako da bjelanjke i šećer umutite na pari pa prebacite sve u mikser da se izmiksaju dok ne postane čvrst snijeg. Zatim na najmanjoj brzini dodajte maslac sobne temperature. Mutite dok se ne sjedine sastojci pa u to onda na kraju dodajte otopljenu i ohlađenu bijelu čokoladu za kuhanje. Neka krema odstoji pola sata, prebacite u dozirnu vrećicu i ukrasite kolačiće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....