PROVJERENO DOBAR

Napravite cupcakes, imamo recept za sočan biskvit i čvrstu, a ukusnu kremu

 Marko Miscevic/Cropix
Mirjana Šarčević iz zagrebačkog brenda Cupcakes & fairy tales otkrila nam je recept za najsočnije cupcakese

Za biskvit će vam trebati:

90 g šećera

1 jaje

60 g maslaca

5 g praška za pecivo

25 g kakaa

150 ml mlijeka

prstohvat soli

ekstrakt vanilije

70 g sjeckane tamne čokolade za kuhanje

Za kremu:

70 g bjelanjka
120 g šećera
170 g maslaca sobne temperature
100 g bijele čokolade

Priprema:

Jaje i šećer pjenasto izmutite i zatim dodajte suhe sastojke, otopljeni maslac i mlijeko. Na kraju dodajte sjeckanu čokoladu. Rasporedite u aluminijske posudice i pecite na 200 stupnjeva 15-20 minuta. Kada se ohlade, izdubite sredinu, nadjenite s kremom po želji (džem, čokoladni namaz, krema od vanilije...) te dodatno ukrasite s kremom.

Kremu napravite tako da bjelanjke i šećer umutite na pari pa prebacite sve u mikser da se izmiksaju dok ne postane čvrst snijeg. Zatim na najmanjoj brzini dodajte maslac sobne temperature. Mutite dok se ne sjedine sastojci pa u to onda na kraju dodajte otopljenu i ohlađenu bijelu čokoladu za kuhanje. Neka krema odstoji pola sata, prebacite u dozirnu vrećicu i ukrasite kolačiće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:30