TEMPERATURE PADAJU

NEŠTO NA ŽLICU: Juha od piletine s limunom i rižom

Marko Miščević

Da se lagano zagrijemo za jesen!

3 žlice maslinova ulja
450 g pilećeg filea
sol
svježe mljeveni papar
koricu jednog limuna
3 češnja češnjaka
glavica luka
2 mrkve
2 - 3 stabljike celera
1 l pilećeg temeljca
1 šalica kuhane riže
2 mlada luka narezana na kolutiće

 

Marko Miščević
 

Na zagrijanom ulju prepeći na kockice narezanu piletinu, začiniti solju, paprom i sokom te koricom limuna. Kad meso dobije zlatnu boju, dodati na sitno narezan češnjak i luk i sve zajedno peći 2 - 3 minute. U međuvremenu mrkvu i celer narezati na kolutiće, dodati u posudu, kao i pileći temeljac i sok od limuna. Kuhati dok mrkva malo omekša. Nakon 15 minuta u posudu dodati

Iz drugih medija

Izdvajamo