Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4
Sastojci:
- 300 g riže
- 250 g smrznutog graška
- 1 luk
- ostaci piletine ili drugog mesa od prethodnog dana
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 mladi luk
- 2 režnja češnjaka
- sol i papar
- maslinovo ulje
- povrtni ili pileći temeljac ili voda
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i rižu. Pirjajte dok ne postane staklasta, a zatim dodajte timijan, sol i papar i podlijte temeljcem ili vodom. Podlijevajte polako i novu količinu tekućine dodajte tek kad riža upije onu prethodnu.
Zadnjih 10 minuta ubacite i smrznuti grašak i ostatke piletine. Pustite da se zagrije i da grašak omekša, sve dobro pomiješajte i poslužite toplo posipano sitno sjeckanim mladim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....