Dobra ideja

Ostalo vam je pečenja od nedjeljnog ručka? Napravit ovo prefino jelo s rižom i graškom

 Lilechka75/Getty Images/istockphoto
Možda je od jučer, možda je hladno, ali to nikako ne znači da jučerašnji obrok mora biti dosadan

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 300 g riže
  • 250 g smrznutog graška
  • 1 luk
  • ostaci piletine ili drugog mesa od prethodnog dana
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 mladi luk
  • 2 režnja češnjaka
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • povrtni ili pileći temeljac ili voda
image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i rižu. Pirjajte dok ne postane staklasta, a zatim dodajte timijan, sol i papar i podlijte temeljcem ili vodom. Podlijevajte polako i novu količinu tekućine dodajte tek kad riža upije onu prethodnu.

Zadnjih 10 minuta ubacite i smrznuti grašak i ostatke piletine. Pustite da se zagrije i da grašak omekša, sve dobro pomiješajte i poslužite toplo posipano sitno sjeckanim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:09