Obožavamo ih

Pripremite ih danas, pa ne morate kuhati sutra: Ove lazanje super su ideja jer su preukusne i hladne

 Olha_afanasieva/Getty Images/istockphoto
Lazanje najčešće radimo po izvornom receptu, s mljevenim mesom, no to ne znači da u njih ne možemo dodati i neki drugi sastojak. Ovaj put odlučili smo se za piletinu

Priprema: 1 sat • Pečenje: 30-40 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

500 g piletine
2 režnja češnjaka
1 manja glavica cvjetače
1 poriluk
250 ml slatkog vrhnja
300 g mozzarelle
1 žličica timijana
1 šaka bosiljka
cherry rajčice po želji
parmezan
sol i papar
ulje
listovi za lazanje
maslac za premazivanje posude za pečenje

image
Olha_afanasieva/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Piletinu nasjeckajte na sitno i zapržite je na dobro zagrijanoj, nauljenoj tavi. Kada je gotova, maknite iz tave i na istu tu masnoću dodajte protisnuti češnjak. Nakon pola minute dodajte i sitno sjeckani poriluk i cvjetaču koju ste razlomili na komadiće. Pirjajte 10-ak minuta. Po potrebi dodajte vode. Začinite soli, paprom, timijanom. Vratite piletinu i dodajte slatko vrhnje pa pirjajte još 5 minuta. Kada dobijete gusti umak, maknite s vatre. Na dno posude koju ste premazali maslacem stavite malo umaka, na to listove za lazanje, zatim opet umak, mozzarellu pa list za lazanje. Postupak ponavljajte dok vam ne ponestane sastojaka. Na kraju pospite parmezanom i pecite na 200 stupnjeva 30-40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:22