PAR RECEPATA ZA SREĆU

PROLJEĆE NA TANJURU: Kuhamo uzgojeno i samoniklo zelenje!

Vrijeme je za zeleno povrće i bilje koje osnažuje cijelo tijelo!

Proljeće je, a promjene se ne događaju samo u prirodi, nego i u našoj prehrani. Vapimo za zelenim, svim mogućim laganim jelima, osvježenjem, pročišćavanjem. Kiseli kupus, suho meso, kobasice i teška variva više nisu u prvom planu. Sad su definitivno in salate, bistre i krem juhe, smoothieji za doručak, tjestenine i čušpajzi u kojima su u prvom planu špinat, matovilac, potočarka, rikula, mlado zelje, mladi luk, blitva, mišanca i naravno, kraljice ranoproljetnog jelovnika: šparoge. Štandovi su na tržnicama prepuni, a pitate li se što izabrati, pa svega po malo jer se sve ove namirnice mogu savršeno kombinirati. No, osim šetnje po placu za preporuku je šetnja po divljini, po šumi i livadama gdje rastu samonikle biljke, a u jeku sezone sad su medvjeđi luk iradič. I kad je riječ o zelenom, nemojte se zaustaviti na salatama, neka zeleno ne bude samo prilog nekom komadu mesa ili ribi, dajte mu glavnu ulogu u vašoj kuhinji i na tanjurima. Vjerujte, tijelo će vam biti zahvalno.

Juha od špnata i brokule

Špinat s jajima i ljutom papričicom

Špageti sa šparogama i graškom

Quiche s brokulom i sušenim rajčicama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:27