TRADICIJA

Recept iz kultne konobe za sočivo na žlicu ili varivo od ječma, slanutka i fažola s pancetom

 Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
Naš suradnik Zoran Šimunić Šime nabavio je recept za sočivo na žlicu iz kultne konobe na Korčuli

2 kapule
3-4 češnja češnjaka
400 g pelata
1 prstohvat peršina
100 g orza - ječma
100 g slanutka
70 ml maslinova ulja
100 g fažola
300 g čistog suhog mesa od rebara
2 lista lovora
1 žlica slatke mljevene paprike
sol, papar

Dan ranije potopite orzo, fažol i slanutak te kasnije procijedite. Kapulu, češnjak i peršin izrežite na sitno. Sve se namirnice stavljaju na hladno - u dubokoj debljoj posudi poslažite red kapule, fažola, orza i slanutka, drugi red započnite s mesom, češnjakom i peršinom. Dodajte preostale začine te podlijte s vodom ili laganijim temeljcem. Kuhajte na umjerenoj vatri. Kada orzo pusti svoju gustoću i omekša, uskladite okuse i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:57