TRADICIJA

Recept iz kultne konobe za sočivo na žlicu ili varivo od ječma, slanutka i fažola s pancetom

 Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
Naš suradnik Zoran Šimunić Šime nabavio je recept za sočivo na žlicu iz kultne konobe na Korčuli
Naš suradnik Zoran Šimunić Šime nabavio je recept za sočivo na žlicu iz kultne konobe na Korčuli

2 kapule
3-4 češnja češnjaka
400 g pelata
1 prstohvat peršina
100 g orza - ječma
100 g slanutka
70 ml maslinova ulja
100 g fažola
300 g čistog suhog mesa od rebara
2 lista lovora
1 žlica slatke mljevene paprike
sol, papar

Dan ranije potopite orzo, fažol i slanutak te kasnije procijedite. Kapulu, češnjak i peršin izrežite na sitno. Sve se namirnice stavljaju na hladno - u dubokoj debljoj posudi poslažite red kapule, fažola, orza i slanutka, drugi red započnite s mesom, češnjakom i peršinom. Dodajte preostale začine te podlijte s vodom ili laganijim temeljcem. Kuhajte na umjerenoj vatri. Kada orzo pusti svoju gustoću i omekša, uskladite okuse i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 21:45