PROVJERENA RECEPTURA

SIROVE STRASTI S JAGODAMA: Čokoladna torta koja se ne peče Mihaele Devescovi!

Marko Miščević

Mihaela Devescovi, autorica knjiga 'Sirova hrana' i 'Slatke strasti' iskoristila je sezonu jagoda i pripremila zdravu slasticu kojoj jednostavno nećete moći odoljeti!

Za koru:

2 šalice badema 
5 žlica agava sirupa 
4 žlice kakaa u prahu

 

Prvo miksajte u sjeckalici bademe do brašna te dodajte ostale sastojke i miksajte dok ne dobijete smjesu koja je povezana u jednu kuglu. Smjesu ravnomjerno raširite po kalupu i sa zadnjom stanom žlice pritisnite ravnomjerno.

Marko Miščević
 

Za kremu:

3 šalice indijskih oraščića 
300 ml bademova mlijeka 
4 žlice kakao maslaca 
6 žlica kakaa u prahu 
pola šalice 
agava sirupa

 

Kakao maslac prvo rastopite na parnoj kupelji ili u dehidratoru. Sve sastojke miksajte u blenderu do glatke i guste kreme. Otprilike 4-5 žlice kreme rasporedite po podlozi i narezane jagode posložite po kremi te po vrhu sipajte ostatak kreme. Uz rub kalupa cijele jagode poslažite kao krunu. Spremite u hladnjak na +4 stupnjeva ili u zamrzivač na tri sata

Iz drugih medija

Izdvajamo